ΖΥΜΩΣΤΕ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΡΙΟΥ
previous
next
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΨΩΜΙ OΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ 100%
DOWNLOADΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΨΩΜΙ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ
DOWNLOADΨΩΜΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ PREMIUM
DOWNLOADΨΩΜΙ – ΜΠΑΓΚΕΤΑ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
DOWNLOADΨΩΜΙ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
DOWNLOADΨΩΜΙ – ΜΠΑΓΚΕΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΣΙΚΑΛΗΣ
DOWNLOADΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΨΩΜΙ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
DOWNLOADΨΩΜΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΣΙΚΑΛΗΣ 997 (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
DOWNLOADΨΩΜΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΣΙΚΑΛΗΣ Τ1150 (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
DOWNLOADΨΩΜΙ ΣΙΚΑΛΕΩΣ ΜΕ ΣΙΚΑΛΗ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
DOWNLOADΨΩΜΙ ΣΙΚΑΛΕΩΣ ΜΕ ΒΥΝΗ ΜALTORGE 1200 (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
DOWNLOADΨΩΜΙ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ ΣΙΚΑΛΗΣ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
DOWNLOADΜΠΑΓΚΕΤΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
DOWNLOADΚΡΙΤΣΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ
DOWNLOADΚΡΙΤΣΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ
DOWNLOADΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΠΙΤΥΡΟΥΧΟ ΤΥΠΟΥ 90% ΚΑΙ ΣΙΚΑΛΗ 997
DOWNLOADΠΑΞΙΜΑΔΙ
DOWNLOADΚΡΙΤΣΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ PREMIUM
DOWNLOADΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ PREMIUM & ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΥ
DOWNLOADΚΡΙΤΣΙΝΙ ΜΕ ΣΙΚΑΛΗ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
DOWNLOADΨΩΜΙ ΣΙΚΑΛΕΩΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΛΙΝΑΡΙ
DOWNLOADΤΥΡΟΚΡΕΜΜΥΔΟΨΩΜΟ
DOWNLOADΤΟΣΤ ΣΙΚΑΛΗΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΣΙΚΑΛΗΣ 997
DOWNLOADΜΠΑΓΚΕΤΑ ΣΙΚΑΛΗΣ 997
DOWNLOADΨΩΜΑΚΙΑ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟΥ
DOWNLOADΚΡΙΤΣΙΝΙ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ
DOWNLOADΨΩΜΑΚΙΑ ΤΟΣΤ
DOWNLOADΠΟΛΥΣΠΟΡΑ ΨΩΜΑΚΙΑ
DOWNLOADΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ 100%
DOWNLOADΚΡΙΤΣΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ
DOWNLOADΨΩΜΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΠΙΤΥΡΟΥΧΟ ΤΥΠΟΥ 90%
DOWNLOADΣΥΜΜΙΚΤΟ ΨΩΜΙ
DOWNLOADΠΑΞΙΜΑΔΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΠΙΤΥΡΟΥΧΟ ΤΥΠΟΥ 90%
DOWNLOADΨΩΜΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΠΙΤΥΡΟΥΧΟ ΤΥΠΟΥ 90% PREMIUM
DOWNLOADΤΟΣΤ ΟΛΙΚΗΣ / ΨΩΜΑΚΙΑ ΣΑΝΤΟΥΪΤΣ
DOWNLOADΨΩΜΙ OΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ 100%
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Αλεύρι Ολικής Άλεσης 100% 7.000 γρ.,
- Αλεύρι Τύπου 55% Απλό 3.000 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι Phil Germe (προαιρετικά) 100 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι Phil Seigle 1147* 50 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 300 γρ.,
- Νερό 6.400 - 6.700 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 8 λεπτά αργά 3 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 28οC,
- Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32οC,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Βάρος 450 - 900 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 230οC –› 210οC (η θερμοκρασία μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο του φούρνου),
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΨΩΜΙ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Ολικής Άλεσης σκληρού Σίτου από Πετρόμυλο 5.000 γρ.,
- Αλεύρι Κίτρινη Φαρίνα 2.000 γρ.,
- Αλεύρι Τύπου 70% Μαλακό 3.000 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι Phil Germe (προαιρετικά) 150 - 200 γρ.,
- Ελαιόλαδο 200 γρ.,
- Αλάτι 180 γρ.,
- Νερό 6.400 - 6.700 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 9 λεπτά αργά 4 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 27οC,
- Ξεκούραση ζύμης 30 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32οC,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Βάρος 450-2.000 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 220οC (η θερμοκρασία μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο του φούρνου)
ΨΩΜΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ PREMIUM
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι ολικής άλεσης Premium 5.000 γρ.,
- Αλεύρι Τ70% δυνατό 5.000 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι Seigle 1147 120 γρ.,
- Αποξηραμένη βύνη Roggamalt 100 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 250 γρ.,
- Νερό 6.500 - 6.700 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά 5 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 28ΟC,
- Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32ΟC,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Βάρος 450 - 900 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 230oC –› 210oC (η θερμοκρασία μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο του φούρνου)
ΨΩΜΙ – ΜΠΑΓΚΕΤΑ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Γερμανικό Πολύσπορο 100% 10.000 γρ.,
- Μαγιά 250 γρ.,
- Νερό 5.900-6.100 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 3-4 λεπτά αργά 8-9 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 260C,
- Ξεκούραση ζύμης 15-20 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 320C,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Θερμοκρασία ψησίματος 2200C με ατμό (η θερμοκρασία μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο του φούρνου),
ΨΩΜΙ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Θρακιώτικο Μοναστηριακό 10.000 γρ.,
- Μαγιά 150 γρ.,
- Λάδι 150 γρ.,
- Νερό 6.600-7.000 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 7 λεπτά αργά 3 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 27οC,
- Ξεκούραση ζύμης 60-90 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32οC,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Θερμοκρασία ψησίματος 220οC μικρή ατμοδότηση (η θερμοκρασία μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο του φούρνου)
ΨΩΜΙ – ΜΠΑΓΚΕΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΣΙΚΑΛΗΣ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Γερμανικό Χωριάτικο Τύπου Σίκαλης 10.000 γρ.,
- Μαγιά 250 γρ.,
- Νερό 6.400-6.800 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 4 λεπτά αργά 8 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 28οC,
- Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32οC,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Θερμοκρασία ψησίματος 220οC
ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΨΩΜΙ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
ΥΛΙΚΑ
- Πολύσπορο Knacki Korn 2.500 γρ.,
- Αλεύρι σίτου 70% δυνατό 7.500 γρ.,
- Μαγιά 300 γρ.,
- Νερό 6.000-6.500 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Xρόνος ανάμιξης 3 λεπτά αργό 6 λεπτά γρήγορο,
- Θερμοκρασία ζύμης 28°C,
- Ξεκούραση ζύμης 15 λεπτά,
- Στόφα 20 λεπτά,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Βάρος 450 - 900γρ.
- Θερμοκρασία ψησίματος 230°C –› 210°C (η θερμοκρασία μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο του φούρνου),
ΨΩΜΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΣΙΚΑΛΗΣ 997 (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι γερμανικής σίκαλης 997 2.500 γρ.,
- Αλεύρι σίτου 70% δυνατό 7.500 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι σίκαλης seigle 1147 100 γρ.,
- Βύνη κριθαριού maltorge 100 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 250 γρ.,
- Νερό 6.000-6.200 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Xρόνος ανάμιξης 3 λεπτά αργό 7 λεπτά γρήγορο,
- Θερμοκρασία ζύμης 28℃,
- Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
- Στόφα 32°C,
- Υγρασία 75%,
- Βάρος 450-900 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 230°C –› 210°C
ΨΩΜΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΣΙΚΑΛΗΣ Τ1150 (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι γερμανικής σίκαλης 1150 5.000 γρ.,
- Αλεύρι σίτου 70% δυνατό 5.000 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι σίκαλης Seigle 1147 150 γρ.,
- Αποξηραμένη Βύνη σίκαλης Rogamalt 120 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 200 γρ.,
- Νερό 6.200-6.400 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Xρόνος ανάμιξης 5 λεπτά αργό 5 λεπτά γρήγορο,
- Θερμοκρασία ζύμης 28οC,
- Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
- Στόφα 32οC,
- Yγρασία 75%,
- Βάρος 450-900 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 230°C –› 210°C
ΨΩΜΙ ΣΙΚΑΛΕΩΣ ΜΕ ΣΙΚΑΛΗ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι γερμανικής σίκαλης ολικής άλεσης 7.000 γρ.,
- Αλεύρι σίτου Τ55% 3.000 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι σίκαλης Seigle 1147 150-200 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι σίκαλης Seigle 1147 150-200 γρ.,
- Aποξηραμένη βύνη σίκαλης Rogamalt 100 γρ.,
- Aλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 200 γρ.,
- Νερό 7.100 - 7.400 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Xρόνος ανάμιξης 6 λεπτά αργό 4 λεπτά γρήγορο,
- Θερμοκρασία ζύμης 29°C,
- Ξεκούραση ζύμης 35 λεπτά,
- Στόφα 32°C,
- Υγρασία 75%,
- Βάρος 450 - 900 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 230°C –› 210°C
ΨΩΜΙ ΣΙΚΑΛΕΩΣ ΜΕ ΒΥΝΗ ΜALTORGE 1200 (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι γερμανικής σίκαλης T997 6.000 γρ.,
- Αλεύρι σίτου Τ55% 4.000 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι σίκαλης Seigle 1147 150-200 γρ.,
- Aποξηραμένη βύνη κριθαριού Μaltorge 1200 100 γρ.,
- Aλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 200 γ,
- Νερό 7.100 - 7.200 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Xρόνος ανάμιξης 6 λεπτά αργό 4 λεπτά γρήγορο,
- Θερμοκρασία ζύμης 29°C,
- Ξεκούραση ζύμης 35 λεπτά,
- Στόφα 32°C,
- Υγρασία 75%,
- Βάρος 900 - 1.800 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 230°C –› 210°C
ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ ΣΙΚΑΛΗΣ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
ΥΛΙΚΑ
- Aλεύρι 70% δυνατό 5.000 γρ.,
- Σίκαλη 1150 3.000 γρ.,
- Αλεύρι ολικής Premium 90% 2.000 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι σίκαλης Seigle 1147 200 γρ.,
- Αποξηραμένη βύνη σίκαλης Rogamalt (προαιρετικά) 80 γρ.,
- Ελαιόλαδο 200 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 180 γρ.,
- Νερό 6.300 - 6.500 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 5 λεπτά αργά 4 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 29οC,
- Ξεκούραση ζύμης 45 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 35οC,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Θερμοκρασία ψησίματος 230 –› 210οC,
ΜΠΑΓΚΕΤΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Ολικής Άλεσης 100% 4.000 γρ.,
- Αλεύρι Τύπου 90% 3.000 γρ.,
- Αλεύρι Delux Φρυγανιάς 3.000 γρ.,
- Ηλιέλαιο 200 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι Phil Germe 100 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 300 γρ.,
- Νερό 6.300 - 6.600 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 8 λεπτά αργά 3 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 28℃,
- Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32℃,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Βάρος 350 - 450 γρ.
- Θερμοκρασία ψησίματος 230°C –› 210°C,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι ολικής τύπου 90 Premium 7.000 γρ.,
- Αλεύρι Δυνατό 3.000 γρ.,
- Ζάχαρη 1.000 γρ.,
- Βελτιωτικό Kraft Malz 100 γρ.,
- Ηλιέλαιο 1.150 γρ.,
- Βανίλια 25 γρ.,
- Μπέικιν πάουντερ 50 γρ.,
- Αλάτι 150 γρ.,
- Μαγιά 100 γρ.,
- Νερό 5.000 γρ. περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 3 λεπτά αργά 7 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
- Πρώτη ξεκούραση 15 λεπτά,
- Βάρος/τεμάχιο 17 γρ.,
- Δεύτερη ξεκούραση 10 λεπτά,
- Μορφοποίηση κριτσίνι με σουσάμι,
- Θερμοκρασία στόφας 35℃
- Υγρασία στόφας 70%,
- Χρόνος στόφας 15 - 20 λεπτά,
- Θερμοκρασία ψησίματος 220℃ με ατμό,
- Χρόνος ψησίματος 18 - 20 λεπτά,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι ολικής τύπου 90 Premium 4.000 γρ.,
- Αλεύρι ζαχαροπλαστικής Τύπου Α 6.000 γρ.,
- Ζάχαρη 400 γρ.,
- Ηλιέλαιο 3.000 γρ.,
- Κρασί 2.500 γρ.,
- Κονιάκ 500 γρ.,
- Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) 15 γρ.,
- Μπέικιν Πάουντερ 150 γρ.,
- Σόδα 40 γρ.,
- Αλάτι 100 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά 2 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
- Ψήσιμο 200οC,
ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΠΙΤΥΡΟΥΧΟ ΤΥΠΟΥ 90% ΚΑΙ ΣΙΚΑΛΗ 997
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Πιτυρούχο Τύπου 90% 5.000 γρ.,
- Αλεύρι 55% 4.000 γρ.,
- Αλεύρι Σίκαλης 997 1.000 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι σίκαλης Seigle 1147 150 γρ.,
- Ελαιόλαδο 200 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 200 γρ.,
- Νερό 6.500 - 6.800 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά - 5 περίπου γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 28℃,
- Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά
- Θερμοκρασία στόφας 32℃,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Βάρος 450 - 900 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 230°C –› 210°C,
ΠΑΞΙΜΑΔΙ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Πετρόμυλου 7.000 γρ.,
- Αλεύρι Φρυγανιάς 3.000 γρ.,
- Προζύμι Phil Germe 200 γρ.,
- Ελαιόλαδο 700 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 400 γρ.,
- Νερό 6.500 - 6.700 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 9 λεπτά αργά - 4 περίπου γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 27℃,
- Ξεκούραση ζύμης 30 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32℃,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Βάρος 450 - 2.000 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 220℃
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ PREMIUM
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι ολικής άλεσης Premium 5.000 γρ.,
- Αλεύρι 70% δυνατό 5.000 γρ.,
- Ζάχαρη 800 γρ.,
- Ηλιέλαιο 1.200 γρ.,
- Μπέικιν πάουντερ 50 γρ.,
- Αλάτι 150 γρ.,
- Μαγιά 100 γρ.,
- Νερό 5.000 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 3 λεπτά αργά - 7 περίπου γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
- Πρώτη ξεκούραση 15 λεπτά,
- Βάρος/τεμάχιο 17 γρ.,
- Δεύτερη ξεκούραση 10 λεπτά,
- Μορφοποίηση κριτσίνι με σουσάμι,
- Θερμοκρασία στόφας 35℃
- Υγρασία στόφας 70%,
- Χρόνος στόφας 15 - 20 λεπτά,
- Θερμοκρασία ψησίματος 220℃ με ατμό,
- Χρόνος ψησίματος 18 - 20 λεπτά,
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ PREMIUM & ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΥ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι ολικής άλεσης Premium 6.000 γρ.,
- Αλεύρι ολικής Άλεσης Πετρόμυλου 3.000 γρ.,
- Αλεύρι Τύπου 70% Δυνατό 1.000 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι Phil Germe 200 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 150 γρ.,
- Νερό 6.500 - 6.900 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 3 λεπτά αργά 7 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 28℃,
- Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32℃,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Βάρος 450-900 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 230°C –› 210°C,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΜΕ ΣΙΚΑΛΗ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι γερμανικής σίκαλης ολικής άλεσης 3.000 γρ.,
- Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 70% 7.000 γρ.,
- Ζάχαρη 800 γρ.,
- Μαργαρίνη / Ηλιέλαιο 4.000 γρ.,
- Κρασί κόκκινο 500 γρ.,
- Κόλιανδρος 4 - 5 γρ.,
- Μπέικιν πάουντερ 200 γρ.,
- Σόδα 50 γρ.,
- Αλάτι 50 γρ.,
- Νερό 2.500 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 4 λεπτά στην 1η ταχύτητα 2 λεπτά στη 2η ταχύτητα,
- Τα άλευρα και οι διογκωτικές ύλες προστίθενται στο τέλος της ανάμιξης,
- Θερμοκρασία ζύμης 22℃,
- Θερμοκρασία ψησίματος 200℃,
ΨΩΜΙ ΣΙΚΑΛΕΩΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΛΙΝΑΡΙ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι γερμανικής σίκαλης ολικής άλεσης 5.000 γρ.,
- Αλεύρι σίτου Τ55% 5.000 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι σίκαλης Seigle 1147 150 γρ.,
- Ηλιόσπορος 300 γρ.,
- Λινάρι 150 γρ.,
- Κόλιανδρος 10 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 200 γρ.,
- Νερό 6.000 - 6.200 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά 4 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 29℃,
- Ξεκούραση ζύμης 35 λεπτά,
- Στόφα 32°C
- Υγρασία 75%,
- Βάρος 450 - 900 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 230°C –› 210°C,
ΤΥΡΟΚΡΕΜΜΥΔΟΨΩΜΟ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι γερμανικής σίκαλης 1150 2.000 γρ.,
- Αλεύρι σίτου Τ55% 8.000 γρ.,
- Αποξηραμένη Βύνη κριθαριού Maltorge 100 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι σίκαλης Seigle 1147 100 γρ.,
- Μαργαρίνη 300 γρ.,
- Ζάχαρη 300 γρ.,
- Πιπέρι λευκό 1 γρ.,
- Πιπέρι Μαύρο 2 γρ.,
- Τυρί gouda τριμμένο 2.000 γρ.,
- Αποξηραμένο κρεμμύδι (σε φυλλίδια) 200 γρ.,
- Μαγιά 250 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Νερό 5.800 - 6.000 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 5 λεπτά αργά 5 λεπτά γρήγορα,
- Το τυρί και τα κρεμμύδια μπαίνουν στο τέλος του ζυμώματος,
- Θερμοκρασία ζύμης 28℃,
- Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
- Στόφα 32℃,
- Υγρασία 75%,
- Βάρος 180 - 200 γρ.
- Θερμοκρασία ψησίματος 230°C –› 210°C ,
ΤΟΣΤ ΣΙΚΑΛΗΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΣΙΚΑΛΗΣ 997
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι γερμανικής σίκαλης 997 2.500 γρ.,
- Αλεύρι 55% 7.500 γρ.,
- Αποξηραμένη Βύνη σίκαλης Rogamalt 100 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι σίκαλης Seigle 1147 100 γρ. ,
- Μαργαρίνη 400 γρ.,
- Ζάχαρη 300 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 350 γρ.,
- Νερό 5.900 - 6.200 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 3 λεπτά αργά 7 λεπτά γρήγορα,
- Ξεκούραση ζύμης 5 - 7 λεπτά,
- Στόφα 32οC,
- Υγρασία 75%,
- Βάρος 450-900 γρ,
- Θερμοκρασία ψησίματος 230°C –› 210°C,
ΜΠΑΓΚΕΤΑ ΣΙΚΑΛΗΣ 997
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Γερμανικής σίκαλης 997 5.000 γρ.,
- Αλεύρι 55% 5.000 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι σίκαλης 150-200 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 250 γρ.,
- Νερό κρύο 5.800 - 6.000 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 5 λεπτά αργά 5 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 28℃,
- Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
- Στόφα 32°C,
- Υγρασία 75%,
- Βάρος 350 γρ.
- Θερμοκρασία ψησίματος 230°C –› 210°C,
ΨΩΜΑΚΙΑ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟΥ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Γερμανικό Πολύσπορο 100% 10.000 γρ.,
- Μαγιά 300 γρ.,
- Μαργαρίνη 400 γρ.,
- Ζάχαρη 400 γρ.,
- Νερό 5.900 - 6.000 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 3-4 λεπτά αργά, 8-9 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 26℃,
- Ξεκούραση ζύμης 15-20 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32℃,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Θερμοκρασία ψησίματος 220oC με ατμό,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Γερμανικό Πολύσπορο 100% 10.000 γρ.,
- Κρασί 3.000 γρ.,
- Ηλιέλαιο 2.000 γρ.,
- Μαργαρίνη 1.000 γρ.,
- Κονιάκ 500 γρ.,
- Ζάχαρη 600 γρ.,
- Μπέικιν πάουντερ 150 γρ.,
- Σόδα 80 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά - 3 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
- Θερμοκρασία ψησίματος 190°C,
ΨΩΜΑΚΙΑ ΤΟΣΤ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Γερμανικό Χωριάτικο Τύπου Σίκαλης 10.000 γρ.,
- Μαγιά 300 γρ.,
- Μαργαρίνη 400 γρ.,
- Ζάχαρη 400 γρ.,
- Νερό 6.400 - 6.500 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 4 λεπτά αργά - 8 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 28℃,
- Ξεκούραση ζύμης 10 λεπτά
- Θερμοκρασία στόφας 32℃,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Θερμοκρασία ψησίματος 220oC με ατμό,
ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ ΨΩΜΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
- Πολύσπορο Knacki Korn 1.250 γρ.,
- Αλεύρι σίτου 70% δυνατό 8.750 γρ.,
- Μαργαρίνη 200 γρ.,
- Ζάχαρη 200 γρ.,
- Νερό 6.000 - 6.200 γρ.,
- Αλάτι 100 γρ.,
- Μαγιά 300 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 2 λεπτά αργά 8 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 26℃,
- Ξεκούραση ζύμης 15 λεπτά,
- Στόφα 20 λεπτά,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Βάρος 80 - 100 γρ.
- Θερμοκρασία ψησίματος 230°C –› 210°C,
ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ 100%
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Super Ολικής 8.000 γρ.,
- Αλεύρι 55% 2.000 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι Phil Germe 100 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι Phil Seigle 1147 50 γρ.,
- Aλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 300 γρ.,
- Νερό 6.500 - 6.800 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 5 λεπτά αργά 3 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 28℃,
- Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32℃,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Βάρος 450-900 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 230 --> 210℃
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Super ολικής 6.000 γρ.,
- Αλεύρι μαλακό 4.000 γρ.,
- Ζάχαρη 1.000 γρ.,
- Βελτιωτικό Kraft Malz 100 γρ.,
- Ηλιέλαιο 1.150 γρ.,
- Βανίλια 25 γρ.,
- Μπέικιν πάουντερ 50 γρ.,
- Μαύρη βύνη 50 γρ.,
- Αλάτι 100 γρ.,
- Μαγιά 100 γρ.,
- Νερό 5.000 γρ. περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 3 λεπτά αργά 7 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
- Πρώτη ξεκούραση 15 λεπτά,
- Βάρος/τεμάχιο 17 γρ.,
- Δεύτερη ξεκούραση 10 λεπτά,
- Μορφοποίηση κριτσίνι με σουσάμι,
- Θερμοκρασία στόφας 35℃
- Υγρασία στόφας 70%,
- Χρόνος στόφας 15 - 20 λεπτά,
- Θερμοκρασία ψησίματος 220℃ με ατμό,
- Χρόνος ψησίματος 18 - 20 λεπτά,
ΨΩΜΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΠΙΤΥΡΟΥΧΟ ΤΥΠΟΥ 90%
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Πιτυρούχο Τύπου 90% 5.000 γρ.,
- Αλεύρι Τύπου 55% 5.000 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι Phil Germe (βασική συνταγή) 100 γρ.,
- Αποξηραμένη βύνη κριθαριού Maltorge 50 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 250 γρ.,
- Νερό 6.400 - 6.800 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά - 5 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 28℃,
- Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32ΟC,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Βάρος 450 - 900 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 230ΟC –› 210ΟC (αναλόγως φούρνου),
ΣΥΜΜΙΚΤΟ ΨΩΜΙ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Κίτρινο Θρακιώτικο Χοντρό 2.000 γρ.,
- Αλεύρι Κίτρινο Θρακιώτικο Ψιλό 6.000 γρ.,
- Αλεύρι Σίτου Τύπου 70% Μαλακό 1000 γρ.,
- Αλεύρι Ολικής Άλεσης 100% 1000 γρ.,
- Ξινά ζυμάρια 600 γρ.,
- Ελαιόλαδο 150 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι Phil Germe 50-100 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 300 γρ.,
- Νερό 6.600 - 6.700 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 8 λεπτά αργά - 3 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 26℃,
- Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32℃,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Βάρος 450 - 900 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 220℃ (αναλόγως φούρνου)
ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΠΙΤΥΡΟΥΧΟ ΤΥΠΟΥ 90%
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Πιτυρούχο Τύπου 90% 5.000 γρ.,
- Αλεύρι Τύπου 55% 5.000 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι Phil Germe (βασική συνταγή) 100 γρ.,
- Αποξηραμένη βύνη κριθαριού Maltorge 50 γρ.,
- Ηλιέλαιο ή Ελαιόλαδο 350 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 250 γρ.,
- Νερό 6.300 - 6.700 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά 5 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 28ΟC,
- Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32ΟC,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Βάρος 450-900 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 230ΟC –› 210ΟC (η θερμοκρασία μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο του φούρνου)
ΨΩΜΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΠΙΤΥΡΟΥΧΟ ΤΥΠΟΥ 90% PREMIUM
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Πιτυρούχο Τύπου 90% Premium 6.000 γρ.,
- Αλεύρι Τύπου 55% Απλό 4.000 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι Phil Germe (προαιρετικά) 100 γρ.,
- Βύνη Maltorge 1200 (προαιρετικά) 80 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 250 γρ.,
- Νερό 6.400 - 6.800 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά 5 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 28ΟC,
- Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32ΟC,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Βάρος 450 - 900 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 230ΟC –› 210 C (η θερμοκρασία μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο του φούρνου)
ΤΟΣΤ ΟΛΙΚΗΣ / ΨΩΜΑΚΙΑ ΣΑΝΤΟΥΪΤΣ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι ολικής τύπου 90 Premium 6.000 γρ.,
- Αλεύρι Φρυγανιάς 4.000 γρ.,
- Προζύμι Phil Germe* 200 γρ.,
- Βελτιωτικό Kraft Malz 100 γρ.,
- Μαργαρίνη 400 γρ.,
- Ζάχαρη 300 γρ.,
- Βύνη Maltorge 1200 80 - 100 γρ.,
- Μαγιά 350 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Νερό 6.400 - 6.700 γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά 5 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 28ΟC,
- Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32ΟC,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Βάρος 450 - 900 γρ./120 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 230ΟC –› 210 C (η θερμοκρασία μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο του φούρνου)