Χωριάτικο Ψωμί

Εικόνα συνταγής για Χωριάτικο Ψωμί

Υλικά

  • Φαρίνα Κίτρινη 10.000 γρ.,
  • Ξινά ζυμάρια 500 γρ.,
  • Ζάχαρη 50 γρ.,
  • Ελαιόλαδο 150 γρ.,
  • Αποξηραμένο προζύμι Phil Germe 50 - 100 γρ.,
  • Αλάτι 200 γρ.,
  • Μαγιά 250 γρ.,
  • Νερό 6700 - 6800 γρ.

Εκτέλεση

  • Χρόνος ανάμειξης 5 λεπτά αργά - 6 λεπτά γρήγορα,
  • Θερμοκρασία ζύμης 26℃,
  • Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
  • Θερμοκρασία στόφας 32℃,
  • Υγρασία στόφας 75%,
  • Βάρος 450 - 900 γρ.,
  • Θερμοκρασία ψησίματος 220℃
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart