Ψωμί Ζυμωτό (ενδεικτική συνταγή)

Εικόνα συνταγής για Ψωμί Ζυμωτό (ενδεικτική συνταγή)

Υλικά

  • Αλεύρι Κίτρινο Θρακιώτικο Χοντρό 10.000 γρ.,
  • Προζύμι νωπό 1.200 γρ.,
  • Αποξηραμένο προζύμι Phil Germe (προαιρετικά) 100 - 150 γρ.,
  • Ελαιόλαδο 200 γρ.,
  • Ζάχαρη 150 γρ.,
  • Αλάτι 200 γρ.,
  • Μαγιά 100 γρ.,
  • Νερό 6500 - 6700 γρ.

Εκτέλεση

  • Χρόνος ανάμειξης 10 λεπτά αργά - 2 λεπτά γρήγορα,
  • Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
  • Ξεκούραση ζύμης 40 λεπτά,
  • Θερμοκρασία στόφας 32℃,
  • Υγρασία στόφας 70%,
  • Βάρος 1.000 - 2.000 γρ.,
  • Θερμοκρασία ψησίματος 220℃ (αναλόγως φούρνου)
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart