Γαλλική Σφολιάτα
Υλικά
- Αλεύρι De Luxe Σφολιάτας 10.000 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Βούτυρο 400 γρ.,
- Σκληρή μαργαρίνη έως 40% τελικής ζύμης,
- Zάχαρη 200 γρ.,
- Νερό κρύο 4800 - 5000 γρ.
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός της σκληρής μαργαρίνης για περίπου 10 λεπτά αργά.,
- Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά, αφού την έχουμε τεμαχίσει και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης στη σφολιατομηχανή.,
- Προσθέτουμε τη σκληρή μαργαρίνη σε ποσοστό έως 40% επί της ζύμης.,
- Διπλώνουμε τη μαργαρίνη με το ζυμάρι και ξεκινάμε τις βόλτες, 5-6 βόλτες με ενδιάμεση ξεκούραση 20 λεπτά. Κάνουμε σύνολο 3 μονά διπλώματα με ενδιάμεση ξεκούραση 20 λεπτά.