Ελιόψωμο
Υλικά
- Αλεύρι Θρακιώτικο χονδρό 10.000 γρ.,
- Ζάχαρη 300 γρ.,
- Βελτιωτικό Dure Pain 150 γρ.,
- Ελαιόλαδο 1.000 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 240 γρ.,
- Πιπέρι μαύρο 15 γρ.,
- Νερό 5.400 - 5.700 γρ.,
- Μετά το ζύμωμα προσθέτω 1.500 γρ. ελιά ροδέλα, ανακατεμένα με αλεύρι και ζυμώνω 2 λεπτά στο αργό,
- Πριν το φούρνο λαδώνετε και ρίχνετε ρίγανη και λίγες ελιές
Εκτέλεση
- Χρόνος ανάμειξης 3 λεπτά αργά - 5 περίπου γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζυμώματος 27℃,
- Πρώτη ξεκούραση 15 λεπτά,
- Βάρος/τεμάχιο 100 γρ.,
- Δεύτερη ξεκούραση 10 λεπτά,
- Μορφοποίηση πιτάκι,
- Θερμοκρασία στόφας 35℃,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Χρόνος στόφας 35 - 40 λεπτά,
- Θερμοκρασία ψησίματος 225℃ με πτώση στους 200℃ με ατμό,
- Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά