ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Υλικά
- Αλεύρι 70% Παραδοσιακό 10.000 γρ.,
- Βελτιωτικό Craft Malz 150 γρ.,
- Ζάχαρη 800 γρ.,
- Μαργαρίνη 300 γρ.,
- Μαγιά 300 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Νερό 5.800 γρ. περίπου
Εκτέλεση
- Χρόνος ανάμειξης 4 λεπτά αργά 5 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
- Πρώτη ξεκούραση 10 λεπτά,
- Βάρος/τεμάχιο 90 γρ.,
- Δεύτερη ξεκούραση 10 λεπτά,
- Μορφοποίηση κουλούρι με σουσάμι,
- Θερμοκρασία στόφας 35℃,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Χρόνος στόφας 25 - 30 λεπτά,
- Θερμοκρασία ψησίματος 230℃ με ατμό,
- Χρόνος ψησίματος 13 - 14 λεπτά