Κρουασάν
Υλικά
- Αλεύρι De luxe φύλλου 10.000 γρ.,
- Μαγιά 700 γρ.,
- Βούτυρο ΕΟΚ 900 γρ.,
- Σκόνη γάλα 200 γρ.,
- Ζάχαρη 1.000 γρ.,
- Αλάτι 180 γρ.,
- Νερό 5.000 γρ.
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί έως ότου σχηματιστεί ένα ανεπτυγμένο ζυμάρι.,
- Αφήνουμε τη ζύμη για 12 ώρες στο ψυγείο 2οC για να ωριμάσει.,
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπάλες επιθυμητού βάρους και προσθέτουμε 25-30% μαργαρίνη κρουασάν επί το βάρος της ζύμης.,
- Κάνουμε 3 διπλώματα με ενδιάμεση ξεκούραση 30 λεπτά περίπου.,
- Ανοίγουμε φύλλο και δημιουργούμε ποικίλα σχήματα με ανάλογη γέμιση αλμυρή ή γλυκιά.