Ντόνατς Αμερικής Σπέσιαλ
Υλικά
- Αλεύρι τύπου 55 100γρ.,
- αλεύρι σούπερ 900γρ.,
- μαγιά 80γρ.,
- μαργαρίνη 150γρ.,
- αυγά 70γρ.,
- γάλα 30γρ.,
- ζάχαρη 200γρ.,
- αλάτι 7γρ.,
- νερό 400-500γρ.,
- μοσχοκάρυδο 2γρ.,
- βανίλια 2γρ.
Εκτέλεση
- Χτυπάμε όλα τα υλικά και στο τέλος το νερό με τη διαλυμμένη μαγιά ,
- προσθέτουμς το αλεύρι λίγο λίγο στην αργή ταχύτητα για 5' και στη γρήγορη για άλλα 10 λεπτά. Ξεκουράζουμε για 10-15 λεπτά. ,
- Πλάθουμε το ζυμάρι σαν ένα μεγάλο καρβέλι και το ξεκουράζουμε σκεπασμένο για 15-20 λεπτά,
- Ανοίγουμε φύλλο παχους 2εκ και κόβουμε σε επιθυμητό σχήμα,
- Στοφάρουμε ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο. Τηγανίζουμε στους 160-180γρ.,
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή γλάσο