Παξιμάδι
Υλικά
- Αλεύρι καλαμποκιού 5.500 γρ.,
- Αλεύρι κίτρινο ψιλό 3.000 γρ.,
- Αλεύρι De Luxe φρυγανιάς 1.500 γρ.,
- Σπορέλαιο 600 γρ.,
- Ζάχαρη 200 γρ.,
- Προζύμι Phil Germe (προαιρετικά) 100 γρ.,
- Αλάτι 180 γρ.,
- Μαγιά 400 γρ.,
- Νερό 5.800 - 6.200 γρ.
Εκτέλεση
- Χρόνος ανάμειξης 3 λεπτά αργά 7 - 8 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25οC,
- Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 34οC,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Ψήσιμο 220οC (η θερμοκρασία μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο του φούρνου)