Συνταγή για κέικ λεμόνι
Υλικά
- 350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλων Θράκης (3 φλιτζάνια τσαγιού),
- 200γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου (1 φλιτζάνι του τσαγιού),
- 330γρ. ζάχαρη (1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού),
- 4 αυγά, 25γρ. μπέικιν πάουντερ,
- 2-3γρ. αλάτι, 200γρ. γιαούρτι (1 φλιτζάνι του τσαγιού),
- ξύσμα 1 λεμονιού
Εκτέλεση
- Αναμιγνύουμε σε μίξερ τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη για 10 λεπτά μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Κατόπιν προσθέτουμε προοδευτικά τα αυγά και συνεχίζουμε μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε ενσωματώσει το μπέικιν πάουντερ. Τέλος ρίχνουμε και το γιαούρτι. Αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά και φορμάρουμε σε βουτυρωμένη φόρμα.,
- Ψήνουμε στους 170οC για περίπου 45 λεπτά.