Συνταγή για Cookies
Υλικά
- Αλεύρι (6+1/2 φλιτζάνια τσαγιού) 800γρ.,
- μαργαρίνη (1+1/2 φλιτζάνι τσαγιού) 250γρ.,
- αγελαδινό βούτυρο (1+1/2 φλιτζάνι τσαγιού) 250γρ.,
- ζάχαρη (2+1/2 φλιτζάνια τσαγιού) 440γρ.,
- 2 αυγά,
- σόδα (1 κουταλάκι του γλυκού) 5γρ.,
- μπέικιν (1/2 κουταλάκι του γλυκού) 3γρ.,
- αλάτι 1/2γρ.,
- βανίλια 2-3γρ.,
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι,
- σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά) 100γρ.
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ σε γρήγορη ταχύτητα για 5-6 λεπτά τη μαργαρίνη, το βούτυρο και τη ζάχαρη,
- Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα και προοδευτικά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.,
- Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι (και τις σταγόνες σοκολάτας αν χρησιμοποιηθούν) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά σε αργή ταχύτητα,
- Πλάθουμε σε επιθυμητά σχήματα και ψήνουμε στους 190℃