Τουλούμπες – Τουλουμπάκια
Υλικά
- Αλεύρι De Luxe Αμερικής 700 γρ.,
- Αλεύρι 55% 3.000 γρ.,
- Σιρόπι γλυκόζης 600 γρ.,
- Μαγειρικό λίπος 3.700 γρ.,
- Αυγά ολόκληρα 6.500 γρ.,
- Κρόκοι 1.500 γρ.,
- Σόδα 150 γρ.,
- Αλάτι 20 γρ.,
- Βανίλια 23 γρ.
Σιρόπι
- Νερό 1.000 γρ.,
- Ζάχαρη 1.300 γρ.,
- Γλυκόζη 450 γρ.,
- Μέλι 250 γρ.
Εκτέλεση
- Ανάμειξη 3 - 4 λεπτά αργά 5 - 6 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 17 - 18οC,
- Ξεκούραση ζύμης 10 λεπτά,
- Θερμοκρασία τηγανίσματος 180 - 185οC (η θερμοκρασία μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο του φούρνου)