Τσουρέκι Πολίτικο (βασική συνταγή)
Υλικά
- Πολίτικο Τσουρέκι 1000 γρ.,
- Μαγιά 70 γρ.,
- Νερό χλιαρό 30 οC 320 γρ.,
- Βούτυρο Γάλακτος προαιρετικά 80 γρ.
Εκτέλεση
- Προσθέστε τα υλικά μαζί και αναμίξτε είτε σε απλό ζυμωτήριο (με διχάλα) για 30 λεπτά είτε σε ταχυζυμωτήριο στην αργή ταχύτητα για 1 λεπτό και στη γρήγορη ταχύτητα για 10-12 λεπτά.,
- Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά, κόψτε τη σε τεμάχια επιθυμητού βάρους, στρογγυλέψτε τα και ξεκουράστε τα για 5-10 λεπτά.,
- Πλάστε τα τεμάχια στο τελικό τους σχήμα και στοφάρετε στους 35οC με 75% σχετική υγρασία για 45 λεπτά περίπου.,
- Αλείψτε την επιφάνεια τους με αυγό.,
- Φουρνίστε χωρίς ατμό στους 160-170οC για 40 λεπτά με το τάμπερ ανοιχτό.