Φύλλο Αέρος
Υλικά
- Αλεύρι De Luxe Μπουγάτσας 10.000 γρ.,
- Mαγειρικό λίπος 600 γρ.,
- Αλάτι 210 γρ.,
- Ξύδι 50 γρ.,
- Νερό 5.300 - 5.500 γρ.
Εκτέλεση
- Χρόνος ανάμειξης 4 λεπτά αργά 5 λεπτά γρήγορα.,
- Θερμοκρασία ζύμης 15-18οC,
- Ξεκούραση ζύμης για λίγη ώρα,
- Κόβουμε σε τεμάχια των 200 γρ.,
- Πλάθουμε το κάθε μπαλάκι καλά ώστε να μην έχει αέρα εσωτερικά. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά σε καλά βουτυρωμένο πάγκο.,
- Πιέζουμε με βουτυρωμένα χέρια και τα αφήνουμε να ηρεμίσουν για 15 λεπτά.,
- Πρεσάρουμε για να μεγαλώσει το σχήμα τους και τα ανοίγουμε/πετάμε στον αέρα.,
- Προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε,
- Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη για την επόμενη μέρα στο ψυγείο σκεπασμένη με σελοφάν