Χωριάτικο Πεϊνιρλί
Υλικά
- Αλεύρι Φαρίνα 10.000 γρ.,
- Ζάχαρη 100 γρ.,
- Βελτιωτικό Dure Pain 100 γρ.,
- Βούτυρο αγελάδος 200 γρ.,
- Ηλιέλαιο 600 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 240 γρ.,
- Νερό περίπου 6.000 γρ.
Εκτέλεση
- Χρόνος ανάμειξης 4 λεπτά αργά - 6 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 27oC,
- Πρώτη ξεκούραση 15 λεπτά,
- Βάρος/τεμάχιο 100 γρ.,
- Δεύτερη ξεκούραση 10 λεπτά,
- Μορφοποίηση Πεϊνιρλί,
- Θερμοκρασία στόφας 35oC,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Χρόνος στόφας 25 - 30 λεπτά,
- Θερμοκρασία ψησίματος 200oC με καλό ατμό,
- Χρόνος ψησίματος 13 - 14 λεπτά