Χωριάτικο Ψωμί
Υλικά
- Αλεύρι Σίτου Τύπου 70% Απαλό 7000 γρ.,
- Αλεύρι σίτου τύπου Μ κίτρινο χονδρό 3000 γρ.,
- Ξινά ζυμάρια (βασική συνταγή) 500-600 γρ. ,
- Αποξηραμένο προζύμι Phil Germe (βασική συνταγή) 50-100 γρ. ,
- Ζάχαρη (βασική συνταγή) 50 γρ.,
- Μαγιά 250 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Νερό 6200-6500 γρ.
Εκτέλεση
- Χρόνος ανάμειξης 5 λεπτά αργά - 5 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
- Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32℃,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Βάρος 450 - 900 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 220℃ (αναλόγως φούρνου)