Ψωμί με Καλαμποκάλευρο
Υλικά
- Καλαμποκάλευρο 3.500 γρ.,
- Αλεύρι Κίτρινο Θρακιώτικο Ψιλό 4.500 γρ.,
- Αλεύρι Τύπου 70% Δυνατό 2.000 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι Phil Germe (προαιρετικά) 100 γρ.,
- Μαργαρίνη 200 γρ.,
- Μαγιά 200 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Νερό 6.000 - 6.300 γρ.
Εκτέλεση
- Χρόνος ανάμειξης 4 λεπτά αργά 5 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25οC,
- Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32οC,
- Υγρασία στόφας 72%,
- Βάρος 450 - 900 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 230οC –› 220οC (η θερμοκρασία μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο του φούρνου)