Ψωμί – Χωριάτικη Μπαγκέτα Γαλλικού Τύπου με Προζυμι Phil Camp Αsine (ενδεικτική συνταγή)
Υλικά
- Αλεύρι 70% δυνατό 7.200 γρ.,
- Αλεύρι κίτρινο ψιλό 2.000 γρ.,
- Προζύμι Campasine 800 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 80 γρ.,
- Νερό 6.800-7.000 γρ.
Εκτέλεση
- 1η ανάμειξη 3-4 λεπτά αργά,
- 1η ξεκούραση ζύμης 30 λεπτά,
- 2η ανάμειξη 2 λεπτά αργά 3 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25οC,
- Ξεκούραση ζύμης α) 16-18 ώρες ψυγείο στους 4οC β) 30-60 λεπτά στους 25οC,
- Θερμοκρασία στόφας 25οC,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Χρόνος παραμονής στη στόφα 45-60 λεπτά,
- Θερμοκρασία ψησίματος 250-220οC με ατμό (η θερμοκρασία μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο του φούρνου)