Συνταγή για πίτα
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλων Θράκης (8 φλιτζάνια τσαγιού),
- 15γρ. αλάτι (3 κουταλάκια του γλυκού),
- 50γρ. λάδι (5 κουταλιές της σούπας),
- 500γρ. νερό (2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού),
- προαιρετικά 10γρ. ξύδι
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και εύπλαστη,
- Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 20 λεπτά,
- Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια 10-12 τεμαχίων ανάλογα με το μέγεθος του φύλλου που θέλουμε να ανοίξουμε.,
- Ξεκουράζουμε για άλλα 20 λεπτά,
- Ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια,
- Στρώνουμε τα φύλλα αλείφοντας με λάδι ενδιάμεσα.