Home Page

26/09/2013

ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ…

Web Site Administrator

Αρχές Φθινοπώρου, στην πλατεία του Φάρου στην Αλεξανδρούπολη, το Εθνολογικό Μουσείο και οι Μύλοι Θράκης διοργάνωσαν μια ανοιχτή δράση για όλους. Ανοίξανε φύλλα, έπλασαν πίτες, ζύμωσαν και γεύτηκαν ψωμιά με λαχανικά, όσπρια και μπαχάρια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους ήχους των κρουστών της ομάδας “Κρούση”, μέρος της performance “Τροφή χορού” (σπόρος, σώμα, παιχνίδι). Με έμπνευση το αλεύρι και εργαλείο το σώμα η χορογράφος Χαρίκλεια Βουτσά μαζί με την ομάδα S.A.P. σχεδίασαν μία συμμετοχική χορευτική performance, στην οποία χόρεψε η ίδια μαζί με τον χορευτή Γιώργο Πανόπουλο και ζευγάρια παιδιών και γονέων της Αλεξανδρούπολης.

Στη συνέχεια, η Σούλα Μαλουσίδου από τη Νίψα και η Χρυσούλα Διμηνίδου από τον Κόρυμβοδυο, έπλασαν φύλλα και έψησαν πίτες και λαλαγγίτες μπροστά στο κοινό, ενώ παράλληλα ο Μιχάλης Ζευγουλάς, ερευνητής – γευσιγνώστης, και η Βαλεντίνα Σωκράτους, από το τμήμα Μουσειακής Αγωγής του μουσείου, με τα παιδιά της πόλης ζύμωσαν 15 είδη ψωμιού, με μπαχάρια, όσπρια και λαχανικά προσφέροντάς τα στον κόσμο.

Οι Μύλοι Θράκης, όπου η δραστηριότητα και η παραγωγή τους είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Θράκης, για ακόμα μία φορά προέβαλλαν και ανέδειξαν την πολιτισμική διάσταση και αξία των προϊόντων εμπιστευόμενοι το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και το πρόγραμμα «Πες αλεύρι».

Μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση στους πιο κάτω συνδέσμους:

Κατηγορία:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

TA ΠΕΔΙΑ ΜΕ ΑΣΤΕΡΑΚΙ (*) ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΩΔΙΚΑΣ HTML.