Home Page

26/11/2014

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΥΛΟΥΣ…

Web Site Administrator

Οι Μύλοι Θράκης σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσειακής Αγωγής του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης υλοποιούν για δεύτερη συνεχή χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το μουσείο πάει στους μύλους».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνεται αποκλειστικά στο χώρο του εργοστασίου των Μύλων Θράκης, για παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (από Γ’ τάξη έως Στ΄Δημοτικού) και ξεκινάει όπως και την περυσινή χρονιά τον μήνα Νοέμβριο και θα συνεχιστεί σε εβδομαδιαία βάση μέχρι το τέλος και αυτής της σχολικής χρονιάς.

Μέχρι τώρα έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα με επιτυχία 300 μαθητές της Αλεξανδρούπολης.

Η δράση θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα για όλα τα σχολεία της πόλης χωρίς κανένα απολύτως κόστος συμμετοχής.

Το πρώτο πρόγραμμα θα υλοποιείται στις 10:00 πμ και το δεύτερο στις 12:00, η διάρκεια είναι 1,5 ώρα και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν όλους τους χώρους του εργοστασίου.

Πιο συγκεκριμένα θα περάσουν με πλήρη ξενάγηση από εξειδικευμένους επιστήμονες (χημικούς και χημικούς μηχανικούς) των Μύλων Θράκης από τους χώρους της άλεσης, το χημείο, τις αποθήκες, τα σιλό.

Στη συνέχεια θα συμμετέχουν – στον ειδικό για το πρόγραμμα διαμορφωμένο χώρο του εργοστασίου – σε ποικίλες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα η επεξεργασία και χρήση παλιών τριπτύρων και η παρασκευή ψωμιού.

Ο μέγιστος αριθμός παιδιών ανά εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι 25, προκειμένου να γίνεται μια σωστή και ασφαλής ξενάγηση.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται εκ μέρους του μουσείου από την Βαλεντίνα Σωκράτους.

 

Κατηγορία:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

TA ΠΕΔΙΑ ΜΕ ΑΣΤΕΡΑΚΙ (*) ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΩΔΙΚΑΣ HTML.