ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
previous


next
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

ΥΛΙΚΑ
- Πολίτικο Τσουρέκι 1000 γρ.,
- Μαγιά 70 γρ.,
- Νερό χλιαρό 30 οC 320 γρ.,
- Βούτυρο Γάλακτος προαιρετικά 80 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προσθέστε τα υλικά μαζί και αναμίξτε είτε σε απλό ζυμωτήριο (με διχάλα) για 30 λεπτά είτε σε ταχυζυμωτήριο στην αργή ταχύτητα για 1 λεπτό και στη γρήγορη ταχύτητα για 10-12 λεπτά.,
- Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά, κόψτε τη σε τεμάχια επιθυμητού βάρους, στρογγυλέψτε τα και ξεκουράστε τα για 5-10 λεπτά.,
- Πλάστε τα τεμάχια στο τελικό τους σχήμα και στοφάρετε στους 35οC με 75% σχετική υγρασία για 45 λεπτά περίπου.,
- Αλείψτε την επιφάνεια τους με αυγό.,
- Φουρνίστε χωρίς ατμό στους 160-170οC για 40 λεπτά με το τάμπερ ανοιχτό.,
ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
- Schoko-Soft Cake Base 1.000 γρ.,
- Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 1.400 γρ.,
- Ζάχαρη 1.600 γρ.,
- Αυγά ολόκληρα 1.400 γρ.,
- Σπορέλαιο 1.500 γρ.,
- Νερό 600 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμιξης 1 λεπτό 1η ταχύτητα 4 λεπτά 2η ταχύτητα,
- Θερμοκρασία ψησίματος 180-190°C* για 45 λεπτά για βάρος 550γρ.,
ΚΕΪΚ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ
- Vanilla-Soft Cake Base 1.000 γρ.,
- Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 1.400 γρ.,
- Ζάχαρη 1.400 γρ.,
- Αυγό 1.600 γρ.,
- Λάδι 1.400 γρ.,
- Νερό 400 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμιξης 1 λεπτό 1η ταχύτητα 5 λεπτά 2η ταχύτητα,
- Θερμοκρασία ψησίματος 180-190°C για 45 λεπτά για φορμάκι 500 γρ.
CHOCO CAKE

ΥΛΙΚΑ
- Τοp Creme Choco Cake 1.000 γρ.,
- Σπορέλαιο 300 γρ.,
- Νερό 450 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 1 λεπτά στην 1η ταχύτητα 5 λεπτά στη 2η ταχύτητα,
- Θερμοκρασία ψησίματος 170-180οC (η θερμοκρασία μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο του φούρνου)
ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙ

ΥΛΙΚΑ
- Μίγμα Gourmet λεμόνι 1.000 γρ.,
- Ηλιέλαιο 270 γρ.,
- Νερό 350 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 1 λεπτό αργά 1η ταχύτητα 5 λεπτά γρήγορο 2η ταχύτητα,
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε σκεύος για κέικ
- Θερμοκρασία ψησίματος 170οC προθερμασμένο φούρνο με αερόθερμο,
ΚΕΪΚ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

ΥΛΙΚΑ
- Μίγμα Gourmet Caramel 1.000 γρ.,
- Ηλιέλαιο 270 γρ.,
- Νερό 350 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 1 λεπτό αργά 1η ταχύτητα 5 λεπτά γρήγορο 2η ταχύτητα,
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε σκεύος για κέικ,
- Θερμοκρασία ψησίματος 170οC προθερμασμένο φούρνο με αερόθερμο
ΚΕΪΚ

ΥΛΙΚΑ
- 1.000γρ Top Cream Cake,
- 300γρ. σπορέλαιο,
- 450γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανάμειξη 3 λεπτά στην 1η ταχύτητα,
- 3 λεπτά στη 2η ταχύτητα,
- Ψήσιμο 185-190οC (ανάλογα με το τύπο του κλιβάνου)
ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
- 1.000γρ. Gourmet Choco,
- 350γρ. αυγό,
- 350γρ. σπορέλαιο,
- 175γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανάμειξη 1 λεπτό στην 1η ταχύτητα,
- 4 λεπτά στη 2η ταχύτητα,
- Ψήσιμο 180-190οC (ανάλογα με το τύπο του κλιβάνου)
ΤΣΟΥΡΕΚΙ

ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι De Luxe Super Extra 10.000 γρ.,
- Ζάχαρη 2900 γρ.,
- Βούτηρο ή Μαργαρίνη 1.600 γρ.,
- Γάλα νωπό 2.500 γρ.,
- Αυγά ολόκληρα 2.000 γρ.,
- Αλάτι 120 γρ.,
- Μαγιά 1.200 γρ.,
- Μαχλέπι 120 γρ.,
- Μαστίχα 10 - 11 γρ.,
- Ξύσμα πορτοκαλιού 70 - 80 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 - 7 λεπτά αργά, 5 - 6 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 35℃,
- Ξεκούραση ζύμης 60 λεπτά
- Στόφα 35°C,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Βάρος 500 - 750 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 160 - 170°C αφού έχουμε πρώτα αλείψει αυγό με πινέλο.,
MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
- Schoko-Soft Cake Base 1.000 γρ.,
- Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 1.400 γρ.,
- Ζάχαρη 1.600 γρ.,
- Αυγά ολόκληρα 1.400 γρ.,
- Σπορέλαιο 1.500 γρ.,
- Νερό 570 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 1 λεπτό στην 1η ταχύτητα 4 λεπτά στη 2η ταχύτητα,
- Θερμοκρασία ψησίματος 190-200℃ για 25 λεπτά για βάρος 80 γρ.,
ΛΕΥΚΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ
- Biscuit East Konzentrat 200 γρ.,
- Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 400 γρ.,
- Ζάχαρη 400 γρ.,
- Αυγά 600 γρ.,
- Νερό 200 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 1 - 2 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα 7 - 10 λεπτά στην τρίτη ταχύτητα γρήγορο,
- Θερμοκρασία ψησίματος 200℃
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
- Gourmet Choco Cake 1000 γρ.,
- Αυγά 350 γρ.,
- Σπορέλαιο 200 γρ.,
- Χυμό πορτοκάλι 135 γρ.,
- Βούτυρο 170 γρ.,
- Δάκρυ (drops) σοκολάτας 200 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 1 λεπτά 1η ταχύτητα 4 λεπτά 2η ταχύτητα,
- Θερμοκρασία ψησίματος 160℃
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
- Gourmet Vanilla Cake 1000 γρ.,
- Αυγά 425 γρ.,
- Σπορέλαιο 200 γρ.,
- Χυμό πορτοκάλι 135 γρ.,
- Ξύσμα πορτοκάλι 1-2 τεμ.,
- Βούτυρο 170 γρ.,
- Μαχλέπι 5 γρ.,
- Κανέλα, γαρύφαλλο, μαστίχα προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 1 λεπτά 1η ταχύτητα 5 λεπτά 2η ταχύτητα,
- Θερμοκρασία ψησίματος 160℃
DONUTS

ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι 55 Παραδοσιακό 10.000 γρ.,
- Ζάχαρη 1.500 γρ.,
- Γάλα νωπό 3.000 γρ.,
- Αυγά ολόκληρα 2.500 γρ.,
- Μαργαρίνη 500 γρ.,
- Αλάτι 150 γρ.,
- Μαγιά 300 γρ.,
- Ξινό ζυμάρι 1.500 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 4 λεπτά αργά 6 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃
- Ξεκούραση ζύμης 30 λεπτά,
- Μορφοποίηση ζύμης με σφολιατομηχανή ή με πλάστη,
- Θερμοκρασία στόφας 30℃,
- Υγρασία στόφας 70%,
- Θερμοκρασία τηγανίσματος 175℃,
ΟΛΥΡΑ ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ
- 1000γρ Όλυρα κέικ βανίλια, 420γρ αυγά,
- 370γρ. ηλιέλαιο (ή 300γρ. ηλιέλαιο και 50γρ. βούτυρο 82%),
- 170γρ. νερό, 1 πορτοκάλι ξύσμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμιξης: 5 λεπτά αργά,
- Θερμοκρασία ψησίματος: 175-180°C.,
ΟΛΥΡΑ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ / ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
- 1000γρ. Όλυρα κέικ σοκολάτας, 350γρ. αυγά, 350γρ. ηλιέλαιο,
- (ή 300γρ. ηλιέλαιο και 50γρ. βούτυρο 82%), 160γρ. νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμιξης: 5 λεπτά αργά,
- Θερμοκρασία ψησίματος: 175-180°C για το κέικ και 150°C για σοκολατόπιτα.
TOP CREAM CARAMEL ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Α

ΥΛΙΚΑ
- 1.000 γρ. Top Cream Caramel Cake,
- 300 γρ. σπορέλαιο ή 250 γρ. ηλιέλαιο,
- 50 γρ. λιωμένο βούτυρο,
- 450 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανάμειξη 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα,
- 3 λεπτά στη 2η ταχύτητα
- Ψήσιμο 185-190οC ανάλογα με το τύπο του κλιβάνου,
TOP CREAM CARAMEL ΣΥΝΤΑΓΗ B (ΓΙΑ ΠΙΟ ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ)

ΥΛΙΚΑ
- 1.000 γρ. Top Cream Caramel Cake,
- 350 γρ. ηλιέλαιο ή 300 γρ. ηλιέλαιο,
- 50 λιωμένο βούτυρο ,
- 450 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανάμειξη 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα,
- 3 λεπτά στη 2η ταχύτητα,
- Ψήσιμο 185-190οC ανάλογα με το τύπο του κλιβάνου
TOP CREAM CARAMEL ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
- 1000 γρ. Top Cream Caramel,
- 200 γρ. ηλιέλαιο ,
- 150 γρ. βούτυρο 82%,
- 450 γρ. νερό,
- Προαιρετικά προσθέτουμε καρύδια, ξύσμα πορτοκάλι, κομματάκια δαμάσκηνου και δάκρυ σοκολάτας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανάμειξη 5 λεπτά στην 1η ταχύτητα,
- Ψήσιμο στους 150-160οC,
- Αφού κρυώσει βάζουμε γλάσο σοκολάτας, πορτοκαλιού ή βανίλιας και διακοσμούμε.
TOP CREAM LEMON ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Α

ΥΛΙΚΑ
- 1.000 γρ. Top Cream Lemon Cake ,
- 300 γρ. σπορέλαιο ή 250 γρ. ηλιέλαιο,
- 50 γρ. λιωμένο βούτυρο,
- 450 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανάμειξη 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα,
- 3 λεπτά στη 2η ταχύτητα ,
- Ψήσιμο 185-190οC ανάλογα με το τύπο του κλιβάνου
TOP CREAM LEMON ΣΥΝΤΑΓΗ B (ΓΙΑ ΠΙΟ ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ)

ΥΛΙΚΑ
- 1.000 γρ. Top Cream Lemon Cake ,
- 350 γρ. ηλιέλαιο ή 300 γρ. ηλιέλαιο,
- 50 λιωμένο βούτυρο,
- 450 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανάμειξη 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα,
- 3 λεπτά στη 2η ταχύτητα,
- Ψήσιμο 185-190οC ανάλογα με το τύπο του κλιβάνου
TOP CREAM LEMON ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
- 1000 γρ. Top Cream Lemon,
- 200 γρ. ηλιέλαιο,
- 150 γρ. βούτυρο 82%,
- 450 γρ. νερό,
- Προαιρετικά προσθέτουμε αμύγδαλα ψημένα και κράνμπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανάμειξη 5 λεπτά στην 1η ταχύτητα,
- Ψήσιμο στους 150-160οC,
- Αφού κρυώσει βάζουμε γλάσο βανίλιας ή λεμονιού και διακοσμούμε
TOP AROMA CAKE ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Α

ΥΛΙΚΑ
- 1.000 γρ. Top Aroma Cake,
- 300 γρ. σπορέλαιο ή 250 γρ. ηλιέλαιο ,
- 50 γρ. λιωμένο βούτυρο,
- 450 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανάμειξη 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα,
- 3 λεπτά στη 2η ταχύτητα ,
- Ψήσιμο 185-190οC ανάλογα με το τύπο του κλιβάνου
TOP AROMA CAKE ΣΥΝΤΑΓΗ B (ΓΙΑ ΠΙΟ ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ)

ΥΛΙΚΑ
- 1.000 γρ. Top Aroma Cake,
- 350 γρ. ηλιέλαιο ή 300 γρ. ηλιέλαιο,
- 50 λιωμένο βούτυρο,
- 450 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανάμειξη 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα ,
- 3 λεπτά στη 2η ταχύτητα ,
- Ψήσιμο 185-190οC ανάλογα με το τύπο του κλιβάνου
TOP AROMA CAKE ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
- 1000 γρ. Top Aroma Cake ,
- 200 γρ. ηλιέλαιο ,
- 150 γρ. βούτυρο 82% ,
- 450 γρ. νερό ή χυμό πορτοκάλι ,
- 20 γρ. κονιάκ ,
- ξύσμα από πορτοκάλι ,
- 3-4 γρ. κανέλα ,
- 1 γρ. γαρύφαλλο ,
- 7-8 γρ. μαχλέπι ,
- 150 γρ. καρύδια χονδροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανάμειξη 5 λεπτά στην 1η ταχύτητα,
- Ψήσιμο στους 150-160οC,
GOURMET VANILLA PREMIUM ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
- 1.000γρ. Gourmet Vanilla Premium,
- 240γρ. βούτυρο 82%,
- 150γρ. ηλιέλαιο,
- 450γρ. αυγό,
- 150γρ. νερό,
- 2γρ. μαστίχα,
- 2γρ. μαχλέπι ή 2γρ. κανέλα ,
- 2γρ. μοσχοκάρυδο,
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια,
- αμύγδαλο/φουντούκι κατά προτίμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε το βούτυρο και μαζί με όλα τα υλικά, εκτός από τους ξηρούς καρπούς, τα βάζουμε στο μίξερ,
- Με το φτερό ανακατεύουμε 1 λεπτό στην 1η ταχύτητα και 3 λεπτά στη 2η ταχύτητα
- Στο τέλος προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς και ψήνουμε στους 150-160οC ανάλογα με τον τύπο του φούρνου,
GOURMET VANILLA PREMIUM ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
- 500γρ. Gourmet Vanilla Premium,
- 250γρ. αυγό,
- 190γρ. ηλιέλαιο (ή 95γρ. βούτυρο 82% και 95γρ. ηλιέλαιο),
- 80γρ. νερό,
- 30γρ. φουντούκι πούδρα
Υλικά για CRUMBLE ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ:
- 200γρ. Gourmet Vanilla Premium
- 160γρ. βούτυρο 82%,
- 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική,
- 50γρ. πούδρα αμυγδάλου,
- 8γρ. σκόνη κανέλας,
- 2γρ. αλάτι,
- Υλικά για ΚΡΥΑ ΚΡΕΜΑ (Velours plus):,
- 1000γρ. νερό,
- 450γρ. κρέμα Velours plus,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και ανακατεύουμε με το φτερό στην 1η ταχύτητα για 1 λεπτό και 3 λεπτά στην 2η ταχύτητα,
- Τοποθετούμε σε τσέρκι 16cm τα 250γρ. κέικ, την κρύα κρέμα ζαχ/κής με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, 120γρ. μήλο και κανέλα σκόνη,
- Τέλος, κλείνουμε με crumble και ψήνουμε στους 180οC για 30 λεπτά
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ CRUMBLE ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ:,
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.,
GOURMET DARK CHOCOLATE ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
- 1000γρ. Gourmet Dark Chocolate,
- 400γρ. αυγό,
- 400γρ. ηλιέλαιο,
- 180γρ. νερό,
- 600γρ. σοκολάτα υγείας 55%,
- 600γρ. κρέμα γάλακτος 35%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγό, το λάδι και το νερό,
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το Gourmet Dark Chocolate και ανακατεύουμε με το φτερό στη 2η ταχύτητα για 4 λεπτά,
- Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα λιωμένη και ομογενοποιούμε,
- Τέλος, σερβίρουμε σε ατομικά φαρμάκια και ψήνουμε στους 190οC-200οC για 12-15 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο του φούρνου,
GOURMET DARK CHOCOLATE SOFT COOKIES CHOCO

ΥΛΙΚΑ
- 1000γρ. Gourmet Dark Chocolate, 200γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής,
- 200γρ. βούτυρο 82%,
- 200γρ. αυγό,
- 100γρ. χυμό πορτοκαλιού,
- 2γρ. βανίλια,
- 2γρ. αλάτι,
- 150γρ. σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφρατεύουμε στο μίξερ με φτερό το βούτυρο, μετά σταδιακά ρίχνουμε το αυγό και το χυμό,
- Τέλος, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε ελαφρώς,
- Δίνουμε το επιθυμητό σχήμα και ψήνουμε στους 190-200οC για 10-12 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος και το φούρνο.,
GOURMET DARK CHOCOLATE ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
- 1000γρ. Gourmet Dark Chocolate,
- 400γρ. αυγό,
- 250γρ. ηλιέλαιο,
- 150γρ. βούτυρο 82%,
- 200γρ. νερό,
- 10γρ. σόδα,
- 50γρ. σταγόνες σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
- 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 350γρ. νερό,
- 50γρ. γλυκόζη,
- 350γρ. κρέμα γάλακτος 35%,
- 400γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55%,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 1 λεπτό στην 1η ταχύτητα με το φτερό και 3 λεπτά στη 2η ταχύτητα,
- Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψί και ψήνουμε στους 150οC-160οC για 12-15 λεπτά ανάλογα την ποσότητα και τον τύπο του φούρνου,
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:
- Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι 24Β,
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλατος στους 80οC, κατεβάζουμε από τη φωτιά και, ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη σοκολάτα,
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τα 600γρ. σιρόπι και ομογενοποιούμε,
- Σιροπιάζουμε τη ζεστή σοκολατόπιτα με τη σως σοκολάτας στους 35οC-40οC, αφού πρώτα την έχουμε κόψει.,
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΦΛΟΡΕΝΤΙΝΕΣ

ΥΛΙΚΑ
- 1000g FLORENTINE EASY MIX ,
- 800-1400g αμύγδαλο φιλέ ή ξηρούς καρπούς
Δοσολογία
- Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την Ορθή Πρακτική Παραγωγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αναμιγνύουμε 1000g FLORENTINE EASY MIX με 800-1400g αμύγδαλο φιλέ ή ξηρούς καρπούς,
- Απλώνουμε όλο το μίγμα ομοιόμορφα σε λαμαρίνα ψησίματος, σε πάχος μισού εκατοστού περίπου,
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200°C για περίπου 15 λεπτά,
- Μόλις βγάλουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο, χαράζουμε σε ότι μέγεθος θέλουμε και το αφήνουμε να κρυώσει, για να σκληρύνει,
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΠΑΡΕΣ

ΥΛΙΚΑ
- 750γρ Florentine Easy Mix,
- 300γρ Φιλέ Αμύγδαλο,
- 300γρ Σταγόνες Σοκολάτας,
- 300γρ Νιφάδες Βρόμης,
- 300γρ Cranberries,
- 300γρ Ηλιόσπορος,
- 300γρ Σουσάμι,
- 200γρ Φιστίκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στρώνουμε σε λαμαρίνα 60x40 με αντικολλητικό χαρτί,
- Ψήνουμε στους 175-180ο C για 15 λεπτά περίπου,
ΤΟΥΡΤΑ CRUNCHY PRALINE

ΥΛΙΚΑ
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ Biscuit Choco (Βασική συνταγή):,
- 1.000γρ. Gourmet Biscuit Choco,
- 600γρ. αυγό,
- 200γρ. νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: Mousse Σοκολάτα Γάλακτος, ΚΡΕΜΑ ΠΡΑΛΙΝΑΣ, Crunchy Praline, Chocolate Mirror
- Mousse Σοκολάτα Γάλακτος:
- 500γρ. γάλα, 750γρ. σοκολάτα γάλακτος, 1000γρ. κρέμα γάλακτος 35%, 10γρ. ζελατίνη,
- ΚΡΕΜΑ ΠΡΑΛΙΝΑΣ: ,
- 750γρ. νερό, 250γρ. γάλα, 400γρ. κρύα κρέμα Velours Plus, 100γρ. σοκολάτα Gianduja, 50γρ. βούτυρο 82%, 50γρ. πάστα πραλίνας 50%, 750γρ. κρέμα γάλακτος,
- Crunchy Praline: ,
- 300γρ. φεγιετίν, 150γρ. σοκολάτα γάλακτος, 345γρ. πάστα πραλίνας 50%,
- Chocolate Mirror:,
- 550γρ. νερό, 680γρ. ζάχαρη, 400γρ. κρέμα γάλακτος, 240γρ. κακάο σκόνη, 5τμχ. φύλλα ζελατίνης,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βασική συνταγή:,
- Ανάµιξη 1 λεπτό στην 1η ταχύτητα και 8 - 9 λεπτά στην 3η ταχύτητα
- Τοποθετούµε σε λαµαρίνα ή τσέρκι.,
- Ψήνουμε στους 180ο C - 190ο C για 30-40 λεπτά ανάλογα τον τύπο του φούρνου και την ποσότητα,
- Mousse Σοκολάτα Γάλακτος: ,
- Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε το γάλα.,
- Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό,
- Ρίχνουμε τις ζελατίνες στο γάλα και μετά στη σοκολάτα.,
- Κάνουμε γαλακτωματοποίηση ανακατεύοντας με ένα μπίμερ,
- Τέλος, όταν το μίγμα φτάσει στους 35ο C ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος που την έχουμε ελαφρώς χτυπημένη,
- Mousse Σοκολάτα Γάλακτος: ,
- Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε το γάλα. Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Ρίχνουμε τις ζελατίνες στο γάλα και μετά στη σοκολάτα. Κάνουμε γαλακτωματοποίηση ανακατεύοντας με ένα μπίμερ. Τέλος, όταν το μίγμα φτάσει στους 35ο C ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος που την έχουμε ελαφρώς χτυπημένη.,
- ΚΡΕΜΑ ΠΡΑΛΙΝΑΣ: ,
- Ανακατεύουμε με το σύρμα την Κρέμα Velours Plus με το γάλα και το νερό για 5 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα. Προσθέτουμε την πάστα πραλίνας. Λιώνουμε τη σοκολάτα και ενσωματώνουμε με μία μικρή ποσότητα κρέμας και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα και το βούτυρο που το έχουμε μαλακώσει ελαφρώς. Τέλος, ενσωματώνουμε και την κρέμα γάλακτος που την έχουμε σε παχύρευστη μορφή.,
- Crunchy Praline: ,
- Λιώνουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε την πραλίνα. Τέλος, ρίχνουμε μέσα και την φεγιετίν και ανακατεύουμε καλά.,
- Chocolate Mirror:,
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τις ζελατίνες σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι τους 105ο C. Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Όταν το μίγμα φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τις ζελατίνες. Αποθηκεύουμε το mirror στο ψυγείο. Πριν το χρησιμοποιήσουμε το ζεσταίνουμε στους 30ο C-35ο C.,
- Δομή & Σύνθεση:,
- Σε τσέρκι στρογγυλό διαμέτρου 22cm καλύπτουμε τη μια πλευρά με μεμβράνη. Γεμίζουμε μέχρι τη μέση mousse chocolate, τοποθετούμε ένα παντεσπάνι μικρότερης διαμέτρου. Επαναλαμβάνουμε με mousse και κλείνουμε με παντεσπάνι. Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη. Αφού παγώσει αφαιρούμε τη μεμβράνη και ξεφορμάρουμε. Τέλος, γλασάρουμε με το mirror chocolate και γαρνίρουμε κατά προτίμηση.,
GOURMET ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ VANILLA

ΥΛΙΚΑ
- 1000γρ Gourmet Παντεσπάνι Βανίλια,
- 600γρ Αυγό,
- 180γρ Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το σύρμα για 2΄ στην 1η ταχύτητα και 8΄ στην 3η ταχύτητα,
- Απλώνουμε σε λαμαρίνες και ψήνουμε στους 180οC για 35-45’ ανάλογα με την ποσότητα και τον τύπο του φούρνου,
CHRISTMAS STOLLEN

ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Deluxe Extra Plus 3.000 γρ.,
- Αλεύρι 55% 7.000 γρ.,
- Ζάχαρη 1.500 γρ.,
- Νωπό γάλα 3.000 γρ.,
- Πάστα αμυγδάλου 500 γρ.,
- Βανίλια 30 γρ.,
- Ξύσμα λεμονιού 100 γρ.,
- Ρούμι 500 γρ.,
- Αλάτι 120 γρ.,
- Μαγιά 800 γρ.,
- Σταφίδα ξανθή 7.000 γρ.,
- Πέρλες λεμονιού 2.500 γρ.,
- Πέρλες πορτοκαλιού 1.000 γρ.,
- Καβουρδισμένο αμύγδαλο 2.500 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανάμειξη 6-7 λεπτά αργά 3-4 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζυμώματος 27℃
- Ξεκούραση ζύμης 50 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 35℃,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Ψήσιμο 210℃ –› 180℃,
COFFEE CAKE

ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Deluxe Extra Plus 3.000 γρ.,
- Αλεύρι 55% 7.000 γρ.,
- Ζάχαρη 3.000 γρ.,
- Γάλα νωπό 4.500 γρ.,
- Αυγά ολόκληρα 1.500 γρ.,
- Βούτυρο ζαχαροπλαστικής 1.500 γρ.,
- Αλάτι 150 γρ.,
- Βανίλια 20 γρ.,
- Λεμόνι ξύσμα 40 - 50 γρ.,
- Ξινό ζυμάρι 2.000 γρ.,
- Μαγιά 400 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 3 λεπτά αργά 8 λεπτά γρήγορα.,
- Θερμοκρασία ζύμης 32οC,
- Ξεκούραση ζύμης 30 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 35οC,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Επάλειψη με αυγό
- Θερμοκρασία ψησίματος 175οC,
ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΒΟΥΤΗΜΑ ΚΟΡΝΕ

ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Ζαχ/κής 10.000 γρ.,
- Μαργαρίνη Ζαχ/κής 2.400 γρ.,
- Βούτυρο Ζαχ/κής 5.000 γρ.,
- Αυγά 2.400 γρ.,
- Ζάχαρη άχνη 3.300 γρ.,
- Baking Powder 15 γρ.,
- Βανίλια 25 γρ.,
- Ξύσμα Πορτοκαλιού 20 γρ.,
- Αλάτι 10 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε αρχικά τα λιπαρά και τη ζάχαρη με σκοπό να αφρατέψουν,
- Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος προσθέτουμε σταδιακά τα υγρά της συνταγής όπως αυτά προτείνονται ανά περίπτωση,
- Προσθέτουμε to αλεύρι μαζί με τα διογκωτικά (baking),συνεχίζοντας προσεκτικά το χτύπημα για να μην έχουμε κορδαρίσματα στη ζύμη,
- Μετά την προσθήκη του αλευριού δεν πρέπει να υπερβούμε τα 1-2 λεπτά χτυπήματος.,
ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Ζαχ/κής 10.000 γρ.,
- Μαργαρίνη Ζαχ/κής 4.000 γρ.,
- Βούτυρο Ζαχ/κής 1.000 γρ.,
- Αυγά 1.200 γρ.,
- Ζάχαρη άχνη 3.500 γρ.,
- Baking Powder 100 γρ,
- Βανίλια 25 γρ.,
- Αλάτι 10 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε αρχικά τα λιπαρά και τη ζάχαρη με σκοπό να αφρατέψουν,
- Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος προσθέτουμε σταδιακά τα υγρά της συνταγής όπως αυτά προτείνονται ανά περίπτωση,
- Προσθέτουμε to αλεύρι μαζί με τα διογκωτικά (baking),συνεχίζοντας προσεκτικά το χτύπημα για να μην έχουμε κορδαρίσματα στη ζύμη,
- Μετά την προσθήκη του αλευριού δεν πρέπει να υπερβούμε τα 1-2 λεπτά χτυπήματος.
ΣΜΥΡΝΕΪΚΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Ζαχ/κής 10.000 γρ.,
- Μαργαρίνη Ζαχ/κής 2.000 γρ.,
- Βούτυρο Ζαχ/κής 2.000 γρ.,
- Αυγά 1.500 γρ,
- Ζάχαρη κρυσταλλική 3.000 γρ.,
- Γάλα νωπό 1.250 γρ.,
- Baking Powder 150 γρ,
- Σόδα 30 γρ.,
- Βανίλια 15 γρ.,
- Ξύσμα Πορτοκαλιού 40 γρ.,
- Αλάτι 10 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε αρχικά τα λιπαρά και τη ζάχαρη με σκοπό να αφρατέψουν,
- Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος προσθέτουμε σταδιακά τα υγρά της συνταγής όπως αυτά προτείνονται ανά περίπτωση,
- Προσθέτουμε to αλεύρι μαζί με τα διογκωτικά (baking),συνεχίζοντας προσεκτικά το χτύπημα για να μην έχουμε κορδαρίσματα στη ζύμη,
- Μετά την προσθήκη του αλευριού δεν πρέπει να υπερβούμε τα 1-2 λεπτά χτυπήματος.
ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Ζαχ/κής 10.000 γρ.,
- Μαργαρίνη Ζαχ/κής 2.800 γρ.,
- Αυγά 1.500 γρ.,
- Ζάχαρη άχνη 3.500 γρ.,
- Γάλα νωπό 1.600 γρ.,
- Baking Powder 200 γρ,
- Κανέλα 100 γρ.,
- Αλάτι 10 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε αρχικά τα λιπαρά και τη ζάχαρη με σκοπό να αφρατέψουν,
- Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος προσθέτουμε σταδιακά τα υγρά της συνταγής όπως αυτά προτείνονται ανά περίπτωση,
- Προσθέτουμε to αλεύρι μαζί με τα διογκωτικά (baking),συνεχίζοντας προσεκτικά το χτύπημα για να μην έχουμε κορδαρίσματα στη ζύμη,
- Μετά την προσθήκη του αλευριού δεν πρέπει να υπερβούμε τα 1-2 λεπτά χτυπήματος.
ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΜΕΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Ζαχ/κής 10.000 γρ.,
- Βούτυρο Ζαχ/κής 5.000 γρ.,
- Αυγά 2.400 γρ,
- Ζάχαρη άχνη 3.000 γρ.,
- Μέλι 2.000 γρ.,
- Baking Powder 200 γρ.,
- Βανίλια 20 γρ.,
- Αλάτι 10 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε αρχικά τα λιπαρά και τη ζάχαρη με σκοπό να αφρατέψουν,
- Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος προσθέτουμε σταδιακά τα υγρά της συνταγής όπως αυτά προτείνονται ανά περίπτωση,
- Προσθέτουμε to αλεύρι μαζί με τα διογκωτικά (baking),συνεχίζοντας προσεκτικά το χτύπημα για να μην έχουμε κορδαρίσματα στη ζύμη,
- Μετά την προσθήκη του αλευριού δεν πρέπει να υπερβούμε τα 1-2 λεπτά χτυπήματος.
ΡΑΒΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής μαλακό 7.500 γρ.,
- Σιμιγδάλι ψιλό 2.500 γρ.,
- Ζάχαρη 10.000 γρ.,
- Αυγά: Ασπράδια 9.000 γρ., κρόκοι 6.000 γρ.,
- Αλάτι 50 γρ.,
- Ξύσμα λεμόνι 40 - 50 γρ.
Σιρόπι
- Ζάχαρη 1.500 γρ.
- Νερό 1.000 γρ.,
- Χυμός λεμόνι 30 γρ.,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με το αλάτι και τη μισή ζάχαρη. Οι κρόκοι δουλεύονται με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει πολύ καλή ομογενοποίηση και διόγκωση τους. Τελευταία μπαίνουν αλεύρι, σιμιγδάλι μαζί με τα μυρωδικά.,
- Βάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί.,
- Ψήνουμε στους 180οC για 35-45 λεπτά.,
- Για το σιρόπι βράζoυμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις πάρει βράση το ξαφρίζουμε, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Μετά το ψήσιμο ρίχνουμε το σιρόπι ενώ είναι και τα δύο ζεστά.,
ΣΑΜΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
- Σιμιγδάλι χονδρό 1.000 γρ.,
- Σόδα 25 γρ.,
- Γιαούρτι χωρίς καϊμάκι 500 γρ.,
- Ζάχαρη 250 γρ.,
- Νερό χλιαρό 500 γρ.,
- Βανίλια 3-4 γρ.,
- Μαστίχα 2-3 γρ.
Σιρόπι
- Ζάχαρη 1.500 γρ.
- Νερό 1.000 γρ.,
- Χυμός λεμόνι 30 γρ.,
- Βανίλια 2-3 γρ.,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το σιμιγδάλι το οποίο προσθέτουμε στο τέλος.,
- Βάζουμε το μίγμα σε ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.,
- Μόλις πάρει χρώμα το βγάζουμε και τεμαχίζουμε.,
- Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις πάρει βράση το ξαφρίζουμε, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.,
- Μετά το ψήσιμο ρίχνουμε το σιρόπι ενώ είναι και τα δύο ζεστά.
DONUTS

ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι De Luxe Super Extra 3.000 γρ.,
- Αλεύρι Σίτου τύπου 55% 7.000 γρ.,
- Ζάχαρη 300 γρ.,
- Γάλα σκόνη 26% 200 γρ.,
- Αυγό σκόνη (πλήρες) 100 γρ.,
- Λιπαρά 400 γρ.,
- Αλάτι 150 γρ.,
- Νερό 4.700 - 5.000 γρ.,
- Βανίλια 2 - 4 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 4 λεπτά αργά 6 - 7 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 17 - 18oC,
- Ξεκούραση ζύμης 15 λεπτά,
- Κάνουμε ένα ελαφρύ κυλίνδρισμα για να διώξουμε όποια συσσώρευση αέρα εσωτερικά της ζύμης.,
- Ανοίγουμε τη σφολιατομηχανή στα 2-3 χιλιοστά.
- Κόβουμε τη ζύμη με τις κατάλληλες κουπατ και τοποθετούμε τα donuts σε ειδικό πλέγμα.,
- Στοφάρουμε για +-45 λεπτά σε θερμοκρασία στόφας 34oC και υγρασία 78%. Αφαίρεση από τη στόφα 5 λεπτά πριν το τηγάνισμα.,
- Θερμοκρασία λαδιού 175oC,
ΤΣΟΥΡΕΚΙ

ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι De Luxe Super Extra 10.000 γρ.,
- Ζάχαρη 2900 γρ.,
- Βούτυρο ή Μαργαρίνη 1.600 γρ.,
- Γάλα νωπό 2.500 γρ.,
- Αυγά ολόκληρα 2000 γρ.,
- Αλάτι 120 γρ.,
- Μαγιά 1.200 γρ.,
- Μαχλέπι 120 γρ.,
- Μαστίχα 10 - 11 γρ.,
- Ξύσμα πορτοκαλιού 70 - 80 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 - 7 λεπτά αργά 5 - 6 λεπτά γρήγορα.,
- Θερμοκρασία ζύμης 35oC.,
- Ξεκούραση ζύμης 60 λεπτά.,
- Στόφα 35oC.,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Βάρος 500 - 750 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 160 - 170oC αφού έχουμε πρώτα αλείψει αυγό με πινέλο.,
ΤΟΥΛΟΥΜΠΕΣ – ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι De Luxe Αμερικής 700 γρ.,
- Αλεύρι 55% 3.000 γρ.,
- Σιρόπι γλυκόζης 600 γρ.,
- Μαγειρικό λίπος 3.700 γρ.,
- Αυγά ολόκληρα 6.500 γρ.,
- Κρόκοι 1.500 γρ.,
- Σόδα 150 γρ.,
- Αλάτι 20 γρ.,
- Βανίλια 23 γρ.
Σιρόπι
- Νερό 1.000 γρ.
- Ζάχαρη 1.300 γρ.,
- Γλυκόζη 450 γρ.,
- Μέλι 250 γρ.,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανάμειξη 3 - 4 λεπτά αργά 5 - 6 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 17 - 18οC,
- Ξεκούραση ζύμης 10 λεπτά,
- Θερμοκρασία τηγανίσματος 180 - 185οC (η θερμοκρασία μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο του φούρνου),