ΚΡΙΤΣΙΝΙ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
previous


next
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΚΡΙΤΣΙΝΙ KΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
- Mais 25% 150 γρ.,
- Tomato Snackers 150 γρ.,
- Κρασί λευκό 200 γρ.,
- Κονιάκ 100 γρ.,
- Νερό 100 γρ.,
- Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής 750 γρ.,
- Μαργαρίνη Ζαχαροπλαστικής 300 γρ.,
- Ηλιέλαιο 100 γρ.,
- Μέλι - Ζαχαρη 100 γρ.,
- Μοσχοκάρυδο 1-2 γρ.,
- Αλάτι 20 γρ.,
- Baking 15 γρ.,
- Σόδα 5 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά 4-5 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 26οC,
- Ξεκούραση ζύμης 30 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32οC,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Θερμοκρασία ψησίματος 220οC (μικρή ατμοδότηση),
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΥ

ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι 70% Super απαλό 10.000 γρ.,
- Ζάχαρη 400 γρ.,
- Ηλιέλαιο 3.000 γρ.,
- Κρασί 2.500 γρ.,
- Μπέικιν πάουντερ 150 γρ.,
- Σόδα 40 γρ.,
- Αλάτι 100 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά 1 λεπτό γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
- Θερμοκρασία ψησίματος 200°C,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ

ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι ολικής τύπου 90 Premium 7.000 γρ.,
- Αλεύρι Δυνατό 3.000 γρ.,
- Ζάχαρη 1.000 γρ.,
- Βελτιωτικό Kraft Malz 100 γρ.,
- Ηλιέλαιο 1.150 γρ.,
- Βανίλια 25 γρ.,
- Μπέικιν πάουντερ 50 γρ.,
- Αλάτι 150 γρ.,
- Μαγιά 100 γρ.,
- Νερό 5.000 γρ. περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 3 λεπτά αργά 7 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
- Πρώτη ξεκούραση 15 λεπτά
- Βάρος/τεμάχιο 17 γρ.,
- Δεύτερη ξεκούραση 10 λεπτά,
- Μορφοποίηση κριτσίνι με σουσάμι,
- Θερμοκρασία στόφας 35℃,
- Υγρασία στόφας 70%,
- Χρόνος στόφας 15 - 20 λεπτά,
- Θερμοκρασία ψησίματος 220℃ με ατμό,
- Χρόνος ψησίματος 18 - 20 λεπτά,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ

ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι ολικής τύπου 90 Premium 4.000 γρ.,
- Αλεύρι ζαχαροπλαστικής Τύπου Α 6.000 γρ.,
- Ζάχαρη 400 γρ.,
- Ηλιέλαιο 3.000 γρ.,
- Κρασί 2.500 γρ.,
- Κονιάκ 500 γρ.,
- Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) 15 γρ.,
- Μπέικιν Πάουντερ 150 γρ.,
- Σόδα 40 γρ.,
- Αλάτι 100 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά 2 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
- Ψήσιμο 200οC,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ PREMIUM

ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι ολικής άλεσης Premium 5.000 γρ.,
- Αλεύρι 70% δυνατό 5.000 γρ.,
- Ζάχαρη 800 γρ.,
- Ηλιέλαιο 1.200 γρ.,
- Μπέικιν πάουντερ 50 γρ.,
- Αλάτι 150 γρ.,
- Μαγιά 100 γρ.,
- Νερό 5.000 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 3 λεπτά αργά - 7 περίπου γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
- Πρώτη ξεκούραση 15 λεπτά
- Βάρος/τεμάχιο 17 γρ.,
- Δεύτερη ξεκούραση 10 λεπτά,
- Μορφοποίηση κριτσίνι με σουσάμι,
- Θερμοκρασία στόφας 35℃,
- Υγρασία στόφας 70%,
- Χρόνος στόφας 15 - 20 λεπτά,
- Θερμοκρασία ψησίματος 220℃ με ατμό,
- Χρόνος ψησίματος 18 - 20 λεπτά,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΜΕ ΣΙΚΑΛΗ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι γερμανικής σίκαλης ολικής άλεσης 3.000 γρ.,
- Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 70% 7.000 γρ.,
- Ζάχαρη 800 γρ.,
- Μαργαρίνη / Ηλιέλαιο 4.000 γρ.,
- Κρασί κόκκινο 500 γρ.,
- Κόλιανδρος 4 - 5 γρ.,
- Μπέικιν πάουντερ 200 γρ.,
- Σόδα 50 γρ.,
- Αλάτι 50 γρ.,
- Νερό 2.500 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 4 λεπτά στην 1η ταχύτητα 2 λεπτά στη 2η ταχύτητα,
- Τα άλευρα και οι διογκωτικές ύλες προστίθενται στο τέλος της ανάμιξης,
- Θερμοκρασία ζύμης 22℃,
- Θερμοκρασία ψησίματος 200℃,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟ

ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Θρακιώτικο Μοναστηριακό 8.000 γρ.,
- Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 2.000 γρ.,
- Κρασί 2.000 γρ.,
- Νερό 600 γρ.,
- Ηλιέλαιο 2.000 γρ.,
- Κονιάκ 800 γρ.,
- Μαργαρίνη 1.200 γρ.,
- Ζάχαρη 400 γρ.,
- Μέλι 400 γρ.,
- Μπέικιν Πάουντερ 200 γρ.,
- Σόδα 40 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 4 λεπτό στην 1η ταχύτητα 2 λεπτά στη 2η ταχύτητα,
- Τα άλευρα και οι διογκωτικές ύλες προστίθενται στο τέλος της ανάμιξης,
- Θερμοκρασία ζύμης 22℃,
- Θερμοκρασία ψησίματος 200°C
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ

ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Γερμανικό Πολύσπορο 100% 10.000 γρ.,
- Κρασί 3.000 γρ.,
- Ηλιέλαιο 2.000 γρ.,
- Μαργαρίνη 1.000 γρ.,
- Κονιάκ 500 γρ.,
- Ζάχαρη 600 γρ.,
- Μπέικιν πάουντερ 150 γρ.,
- Σόδα 80 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά - 3 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
- Θερμοκρασία ψησίματος 190°C,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΑΠΟ ΟΛΥΡΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ

ΥΛΙΚΑ
- 1000γρ. Όλυρα χωριάτικο με προζύμι, 100γρ. ζάχαρη,
- 300γρ ηλιέλαιο, 100γρ. μαργαρίνη, 400γρ. κρασί λευκό,
- 20γρ. μπέικιν, 10γρ. σόδα, 1γρ. μοσχοκάρυδο,
- Ενναλακτικά: Καρότο/ ελιά/ σπανάκι: σε 1000γρ. ζυμάρι,
- προσθέτουμε 250γρ. καρότο ξυσμένο/ ελιές ψιλοκομμένες / σπανάκι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης: 6 λεπτά αργά – 2 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ψησίματος: 190-200°C.,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ

ΥΛΙΚΑ
- 1000γρ. Όλυρα το μεσογειακό, 100γρ. ζάχαρη,
- 300γρ. ηλιέλαιο, 100γρ. μαργαρίνη, 300γρ. κρασί λευκό,
- 100γρ. κονιάκ, 20γρ. μπέικιν, 10γρ. σόδα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης: 6 λεπτά αργά – 2 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ψησίματος: 190-200°C.
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι 70% Μαλακό 10.000 γρ.,
- Ζάχαρη 300 γρ.,
- Ηλιέλαιο 3.000 γρ.,
- Κρασί 2.500 γρ.,
- Καρότο τριμμένο 2.000 γρ.,
- Κορίανδρος 20 γρ.,
- Μπέικιν πάουντερ 150 γρ.,
- Σόδα 40 γρ.,
- Αλάτι 100 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά 1 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25οC
- Ψήσιμο 200οC,
- Το καρότο προστίθεται στο τέλος του ζυμώματος,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΕΛΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Τύπου 70% Super απαλό 10.000 γρ.,
- Ζάχαρη 300 γρ.,
- Ηλιέλαιο 3.000 γρ.,
- Κρασί 2.500 γρ.,
- Ελιές ροδέλες 2.000 γρ.,
- Κόλιανδρος 20 γρ,
- Μπέικιν πάουντερ 150 γρ.,
- Σόδα 40 γρ.,
- Οι ελιές προστίθονται στο τέλος του ζυμώματος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά - 1 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
- Θερμοκρασία ψησίματος 200℃,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι 70% απαλό 10.000 γρ.,
- Κονιάκ 1.000 γρ.,
- Νερό 1.600 γρ.,
- Μαργαρίνη 2.000 γρ.,
- Ηλιέλαιο 1.000 γρ.,
- Ζάχαρη 300 γρ.,
- Σπανάκι φύλλο κατεψυγμένο 2.500 γρ.,
- Αλάτι 15 γρ.,
- Μπέικιν 200 γρ.,
- Σόδα 50 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά στην 1η ταχύτητα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
- Βάρος / τεμάχιο Κριτσίνι/κρίκος
- Θερμοκρασία ψησίματος 190℃,
- Χρόνος ψησίματος περίπου 25 λεπτά,