ΚΡΙΤΣΙΝΙ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
previous
next
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΚΡΙΤΣΙΝΙ KΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑΣ
DOWNLOADΚΡΙΤΣΙΝΙ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΥ
DOWNLOADΚΡΙΤΣΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ
DOWNLOADΚΡΙΤΣΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ
DOWNLOADΚΡΙΤΣΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ PREMIUM
DOWNLOADΚΡΙΤΣΙΝΙ ΜΕ ΣΙΚΑΛΗ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
DOWNLOADΚΡΙΤΣΙΝΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟ
DOWNLOADΚΡΙΤΣΙΝΙ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ
DOWNLOADΚΡΙΤΣΙΝΙ ΑΠΟ ΟΛΥΡΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ
DOWNLOADΚΡΙΤΣΙΝΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ
DOWNLOADΚΡΙΤΣΙΝΙ ΚΑΡΟΤΟΥ
DOWNLOADΚΡΙΤΣΙΝΙ ΕΛΙΑΣ
DOWNLOADΚΡΙΤΣΙΝΙ ΣΠΑΝΑΚΙ
DOWNLOADΚΡΙΤΣΙΝΙ KΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
- Mais 25% 150 γρ.,
- Tomato Snackers 150 γρ.,
- Κρασί λευκό 200 γρ.,
- Κονιάκ 100 γρ.,
- Νερό 100 γρ.,
- Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής 750 γρ.,
- Μαργαρίνη Ζαχαροπλαστικής 300 γρ.,
- Ηλιέλαιο 100 γρ.,
- Μέλι - Ζαχαρη 100 γρ.,
- Μοσχοκάρυδο 1-2 γρ.,
- Αλάτι 20 γρ.,
- Baking 15 γρ.,
- Σόδα 5 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά 4-5 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 26οC,
- Ξεκούραση ζύμης 30 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32οC,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Θερμοκρασία ψησίματος 220οC (μικρή ατμοδότηση),
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΥ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι 70% Super απαλό 10.000 γρ.,
- Ζάχαρη 400 γρ.,
- Ηλιέλαιο 3.000 γρ.,
- Κρασί 2.500 γρ.,
- Μπέικιν πάουντερ 150 γρ.,
- Σόδα 40 γρ.,
- Αλάτι 100 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά 1 λεπτό γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
- Θερμοκρασία ψησίματος 200°C,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι ολικής τύπου 90 Premium 7.000 γρ.,
- Αλεύρι Δυνατό 3.000 γρ.,
- Ζάχαρη 1.000 γρ.,
- Βελτιωτικό Kraft Malz 100 γρ.,
- Ηλιέλαιο 1.150 γρ.,
- Βανίλια 25 γρ.,
- Μπέικιν πάουντερ 50 γρ.,
- Αλάτι 150 γρ.,
- Μαγιά 100 γρ.,
- Νερό 5.000 γρ. περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 3 λεπτά αργά 7 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
- Πρώτη ξεκούραση 15 λεπτά
- Βάρος/τεμάχιο 17 γρ.,
- Δεύτερη ξεκούραση 10 λεπτά,
- Μορφοποίηση κριτσίνι με σουσάμι,
- Θερμοκρασία στόφας 35℃,
- Υγρασία στόφας 70%,
- Χρόνος στόφας 15 - 20 λεπτά,
- Θερμοκρασία ψησίματος 220℃ με ατμό,
- Χρόνος ψησίματος 18 - 20 λεπτά,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι ολικής τύπου 90 Premium 4.000 γρ.,
- Αλεύρι ζαχαροπλαστικής Τύπου Α 6.000 γρ.,
- Ζάχαρη 400 γρ.,
- Ηλιέλαιο 3.000 γρ.,
- Κρασί 2.500 γρ.,
- Κονιάκ 500 γρ.,
- Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) 15 γρ.,
- Μπέικιν Πάουντερ 150 γρ.,
- Σόδα 40 γρ.,
- Αλάτι 100 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά 2 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
- Ψήσιμο 200οC,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ PREMIUM
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι ολικής άλεσης Premium 5.000 γρ.,
- Αλεύρι 70% δυνατό 5.000 γρ.,
- Ζάχαρη 800 γρ.,
- Ηλιέλαιο 1.200 γρ.,
- Μπέικιν πάουντερ 50 γρ.,
- Αλάτι 150 γρ.,
- Μαγιά 100 γρ.,
- Νερό 5.000 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 3 λεπτά αργά - 7 περίπου γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
- Πρώτη ξεκούραση 15 λεπτά
- Βάρος/τεμάχιο 17 γρ.,
- Δεύτερη ξεκούραση 10 λεπτά,
- Μορφοποίηση κριτσίνι με σουσάμι,
- Θερμοκρασία στόφας 35℃,
- Υγρασία στόφας 70%,
- Χρόνος στόφας 15 - 20 λεπτά,
- Θερμοκρασία ψησίματος 220℃ με ατμό,
- Χρόνος ψησίματος 18 - 20 λεπτά,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΜΕ ΣΙΚΑΛΗ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι γερμανικής σίκαλης ολικής άλεσης 3.000 γρ.,
- Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 70% 7.000 γρ.,
- Ζάχαρη 800 γρ.,
- Μαργαρίνη / Ηλιέλαιο 4.000 γρ.,
- Κρασί κόκκινο 500 γρ.,
- Κόλιανδρος 4 - 5 γρ.,
- Μπέικιν πάουντερ 200 γρ.,
- Σόδα 50 γρ.,
- Αλάτι 50 γρ.,
- Νερό 2.500 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 4 λεπτά στην 1η ταχύτητα 2 λεπτά στη 2η ταχύτητα,
- Τα άλευρα και οι διογκωτικές ύλες προστίθενται στο τέλος της ανάμιξης,
- Θερμοκρασία ζύμης 22℃,
- Θερμοκρασία ψησίματος 200℃,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Θρακιώτικο Μοναστηριακό 8.000 γρ.,
- Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 2.000 γρ.,
- Κρασί 2.000 γρ.,
- Νερό 600 γρ.,
- Ηλιέλαιο 2.000 γρ.,
- Κονιάκ 800 γρ.,
- Μαργαρίνη 1.200 γρ.,
- Ζάχαρη 400 γρ.,
- Μέλι 400 γρ.,
- Μπέικιν Πάουντερ 200 γρ.,
- Σόδα 40 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 4 λεπτό στην 1η ταχύτητα 2 λεπτά στη 2η ταχύτητα,
- Τα άλευρα και οι διογκωτικές ύλες προστίθενται στο τέλος της ανάμιξης,
- Θερμοκρασία ζύμης 22℃,
- Θερμοκρασία ψησίματος 200°C
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Γερμανικό Πολύσπορο 100% 10.000 γρ.,
- Κρασί 3.000 γρ.,
- Ηλιέλαιο 2.000 γρ.,
- Μαργαρίνη 1.000 γρ.,
- Κονιάκ 500 γρ.,
- Ζάχαρη 600 γρ.,
- Μπέικιν πάουντερ 150 γρ.,
- Σόδα 80 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά - 3 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
- Θερμοκρασία ψησίματος 190°C,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΑΠΟ ΟΛΥΡΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ
ΥΛΙΚΑ
- 1000γρ. Όλυρα χωριάτικο με προζύμι, 100γρ. ζάχαρη,
- 300γρ ηλιέλαιο, 100γρ. μαργαρίνη, 400γρ. κρασί λευκό,
- 20γρ. μπέικιν, 10γρ. σόδα, 1γρ. μοσχοκάρυδο,
- Ενναλακτικά: Καρότο/ ελιά/ σπανάκι: σε 1000γρ. ζυμάρι,
- προσθέτουμε 250γρ. καρότο ξυσμένο/ ελιές ψιλοκομμένες / σπανάκι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης: 6 λεπτά αργά – 2 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ψησίματος: 190-200°C.,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ
ΥΛΙΚΑ
- 1000γρ. Όλυρα το μεσογειακό, 100γρ. ζάχαρη,
- 300γρ. ηλιέλαιο, 100γρ. μαργαρίνη, 300γρ. κρασί λευκό,
- 100γρ. κονιάκ, 20γρ. μπέικιν, 10γρ. σόδα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης: 6 λεπτά αργά – 2 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ψησίματος: 190-200°C.
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΚΑΡΟΤΟΥ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι 70% Μαλακό 10.000 γρ.,
- Ζάχαρη 300 γρ.,
- Ηλιέλαιο 3.000 γρ.,
- Κρασί 2.500 γρ.,
- Καρότο τριμμένο 2.000 γρ.,
- Κορίανδρος 20 γρ.,
- Μπέικιν πάουντερ 150 γρ.,
- Σόδα 40 γρ.,
- Αλάτι 100 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά 1 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25οC
- Ψήσιμο 200οC,
- Το καρότο προστίθεται στο τέλος του ζυμώματος,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΕΛΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Τύπου 70% Super απαλό 10.000 γρ.,
- Ζάχαρη 300 γρ.,
- Ηλιέλαιο 3.000 γρ.,
- Κρασί 2.500 γρ.,
- Ελιές ροδέλες 2.000 γρ.,
- Κόλιανδρος 20 γρ,
- Μπέικιν πάουντερ 150 γρ.,
- Σόδα 40 γρ.,
- Οι ελιές προστίθονται στο τέλος του ζυμώματος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά - 1 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
- Θερμοκρασία ψησίματος 200℃,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι 70% απαλό 10.000 γρ.,
- Κονιάκ 1.000 γρ.,
- Νερό 1.600 γρ.,
- Μαργαρίνη 2.000 γρ.,
- Ηλιέλαιο 1.000 γρ.,
- Ζάχαρη 300 γρ.,
- Σπανάκι φύλλο κατεψυγμένο 2.500 γρ.,
- Αλάτι 15 γρ.,
- Μπέικιν 200 γρ.,
- Σόδα 50 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά στην 1η ταχύτητα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
- Βάρος / τεμάχιο Κριτσίνι/κρίκος
- Θερμοκρασία ψησίματος 190℃,
- Χρόνος ψησίματος περίπου 25 λεπτά,