ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
previous
next
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΨΩΜΙ – ΜΠΑΓΚΕΤΑ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
DOWNLOADITALIANA CIABATTA 100%
DOWNLOADΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΤΟΜΑΤΑΣ
DOWNLOADΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ – ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
DOWNLOADΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΤΣΙΑΠΑΤΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ – ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
DOWNLOADΠΙΚΑΝΤΙΚΗ CIABATTA
DOWNLOADKAISER ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ – ΤΟΣΤ
DOWNLOADΨΩΜΑΚΙΑ/ΣΝΑΚ ΘΥΜΑΡΙ – ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
DOWNLOADΚΡΙΤΣΙΝΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ
DOWNLOADΚΡΙΤΣΙΝΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
DOWNLOADΨΩΜΙ ΑΠΟ ΟΛΥΡΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ
DOWNLOADΚΡΙΤΣΙΝΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ
DOWNLOADΠΙΤΣΑ
DOWNLOADΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
DOWNLOADΠΡΟΖΥΜΕΝΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
DOWNLOADΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ
DOWNLOADΠΙΚΑΝΤΙΚΗ CIABATTA
DOWNLOADΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ
DOWNLOADΨΩΜΑΚΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ
DOWNLOADΨΩΜΙ – ΜΠΑΓΚΕΤΑ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
ΥΛΙΚΑ
- Μais D’ oro 100% 10.000 γρ.,
- Μαγιά 250 γρ.,
- Λάδι ή Μαργαρίνη 200 ml/γρ.,
- Νερό 6.200-6.500 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 3-4 λεπτά αργά 8-9 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 26οC,
- Ξεκούραση ζύμης 15-20 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32οC,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Θερμοκρασία ψησίματος 2200C με ατμό (η θερμοκρασία μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο του φούρνου),
ITALIANA CIABATTA 100%
ΥΛΙΚΑ
- Ciabatta Italiana 10.000 γρ.,
- Ελαιόλαδο 400 γρ.,
- Μαγιά 200 γρ.,
- Νερό 7.500-7.600 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Xρόνος ανάμιξης 4 λεπτά αργό 7-8 λεπτά γρήγορο,
- Θερμοκρασία ζύμης 26°C,
- Ξεκούραση ζύμης 60-90 λεπτά σε λαδωμένη λεκάνη,
- Θερμοκρασία στόφας 35°C,
- Υγρασία 75%,
- Βάρος όσο επιθυμούμε
- Θερμοκρασία ψησίματος 230°C,
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΤΟΜΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Τύπου 70% Μαλακό 8.000 γρ.,
- Tomato Snackers 2.000 γρ.,
- Ζάχαρη 400 γρ.,
- Μαργαρίνη 400 γρ.,
- Μαγιά 150 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Νερό 5.700 - 5.800 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά 7 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
- Ξεκούραση ζύμης 60 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32°C,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Βάρος 450 - 900 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 220℃ (αναλόγως φούρνου)
ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ – ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Κίτρινο Θρακιώτικο χονδρό 4.000 γρ.,
- Αλεύρι Τ 70% δυνατό 3.500 γρ,
- Μίγμα Θυμάρι - Δενδρολίβανο 2.500 γρ.,
- Ζάχαρη 400 γρ.,
- Μαργαρίνη 400 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 300 γρ.,
- Νερό 6.200 - 6.300 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 3 λεπτά αργά - 5 περίπου γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζυμώματος 27℃,
- Πρώτη ξεκούραση 15 λεπτά,
- Βάρος/τεμάχιο 100 γρ.,
- Δεύτερη ξεκούραση 10 λεπτά,
- Μορφοποίηση πιτάκι,
- Θερμοκρασία στόφας 35℃
- Υγρασία στόφας 75%,
- Χρόνος στόφας 35 - 40 λεπτά,
- Θερμοκρασία ψησίματος 225℃ με πτώση στους 200℃ με ατμό,
- Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά,
ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΤΣΙΑΠΑΤΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ – ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι 70% δυνατό 9.500 γρ.,
- Ciabatta 3% 300 γρ.,
- Μίγμα Θυμάρι - Δενδρολίβανο 500 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 200 γρ.,
- Νερό κρύο 7.500 - 7.600 γρ.,
- Λάδι 300 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 3 λεπτά αργά 8 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 26℃,
- Ξεκούραση ζύμης 90 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 35℃,
- Στόφα 25 λεπτά,
- Υγρασία 75%,
- Βάρος όσο επιθυμούμε,
- Θερμοκρασία ψησίματος 230°C –› 210°C ,
ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ CIABATTA
ΥΛΙΚΑ
- Ciabatta Italiana 100% 750 γρ.,
- Tomato snackers ή θυμάρι - δενδρολίβανο 250 γρ.,
- Νερό 720 γρ.,
- Ελαιόλαδο 40 γρ.,
- Αλάτι 5 γρ.,
- Μαγιά 20 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Xρόνος ανάμιξης 4 λεπτά αργό 7-8 λεπτά γρήγορο,
- Θερμοκρασία ζύμης 26°C,
- Ξεκούραση ζύμης 60-90 λεπτά σε λαδωμένη λεκάνη,
- Θερμοκρασία στόφας 35℃,
- Υγρασία: 75%,
- Βάρος όσο επιθυμούμε,
- Θερμοκρασία ψησίματος 230°C,
KAISER ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ – ΤΟΣΤ
ΥΛΙΚΑ
- Mais D' oro 100% 10.000 gr.,
- Μαγιά 300 γρ.,
- Μαργαρίνη 400 γρ.,
- Ζάχαρη 400 γρ.,
- Νερό 6.200 - 6.500 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 3-4 λεπτά αργά 8-9 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 26℃,
- Ξεκούραση ζύμης 15-20 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32℃,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Θερμοκρασία ψησίματος 220°C με ατμό,
ΨΩΜΑΚΙΑ/ΣΝΑΚ ΘΥΜΑΡΙ – ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
ΥΛΙΚΑ
- Mίγμα Θυμάρι - Δενδρολίβανο 250 γρ.,
- Αλεύρι 70% δυνατό 250 γρ.,
- Αλεύρι κίτρινο ψιλό 500 γρ.,
- Προζύμι Phil Germe 10 γρ.,
- Ζάχαρη 50 γρ.,
- Eλαιόλαδο ή Μαργαρίνη 50 γρ.,
- Αλάτι 20 γρ.,
- Μαγιά 25 γρ.,
- Νερό 620 - 650 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 3 λεπτά 1η ταχύτητα 8 λεπτά 2η ταχύτητα,
- Ξεκούραση ζύμης 30 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 35oC,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Θερμοκρασία ψησίματος 210oC με ατμό,
- Παραλλαγές στα ψωμάκια/σνακ θυμάρι δεντρολίβανο
- Ελαιόψωμο: προσθήκη 300 γρ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες.,
- Σκορδόψωμο: προσθήκη 10 γρ. αποξηραμένα κομματάκια σκόρδου. Λίγο πριν το στοφάρισμα προσθέτουμε από πάνω κρέμα τυριού (κρέμα γάλακτος 100 γρ., τυρί φιλαδέλφεια 200 γρ., 1 κρόκος αυγού, λίγο πιπέρι).,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
- Mais 25% 2.500 γρ.,
- Αλεύρι ζαχαροπλαστικής 7.500 γρ.,
- Κρασί 3.000 γρ.,
- Ηλιέλαιο 3.000 γρ.,
- Κονιάκ 400 γρ.,
- Ζάχαρη 800 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μπέικιν Πάουντερ 200 γρ.,
- Σόδα 80 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά 2 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
- Θερμοκρασία ψησίματος 190°C,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
- Mais 25% 150 γρ.,
- Tomato Snackers 150 γρ.,
- Κρασί λευκό 200 γρ.,
- Κονιάκ 100 γρ.,
- Νερό 100 γρ.,
- Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής 750 γρ.,
- Μαργαρίνη Ζαχαροπλαστικής 300 γρ.,
- Ηλιέλαιο 100 γρ.,
- Μέλι - Ζαχαρη 100 γρ.,
- Μοσχοκάρυδο 1-2 γρ.,
- Αλάτι 20 γρ.,
- Μπέικιν Πάουντερ 15 γρ.,
- Σόδα 5 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά 4-5 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 26℃,
- Ξεκούραση ζύμης 30 λεπτά
- Θερμοκρασία στόφας 32℃,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Θερμοκρασία ψησίματος 220℃ (μικρή ατμοδότηση),
ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΟΛΥΡΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ
ΥΛΙΚΑ
- 1000γρ. Όλυρα χωριάτικο με προζύμι, 540-560γρ. νερό,
- 35γρ. ξύδι, 20γρ. λάδι, 20γρ. μαγιά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης: 12 λεπτά αργά – 1 λεπτό γρήγορα,
- Ξεκούραση ζύμης 30 εώς 60 λεπτά.,
ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ
ΥΛΙΚΑ
- 1000γρ. Όλυρα το μεσογειακό, 100γρ. ζάχαρη,
- 300γρ. ηλιέλαιο, 100γρ. μαργαρίνη, 300γρ. κρασί λευκό,
- 100γρ. κονιάκ, 20γρ. μπέικιν, 10γρ. σόδα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης: 6 λεπτά αργά – 2 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ψησίματος: 190-200°C.
ΠΙΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ
- 1000γρ. Όλυρα το μεσογειακό, 550γρ. νερό,
- 50γρ. λάδι, 30γρ. μαγιά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης: 5 λεπτά αργά – 2 λεπτά γρήγορα,
- Ξεκούραση ζύμης στο ψυγείο: 1-3 ώρες.
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
ΥΛΙΚΑ
- 1000γρ. Όλυρα το μεσογειακό, 550γρ. νερό,
- 50γρ. λάδι, 30γρ. μαγιά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης: 3 λεπτά αργά – 8 λεπτά γρήγορα,
- Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά
- Θερμοκρασία ψησίματος: 220°C με ατμό.,
ΠΡΟΖΥΜΕΝΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι τύπου 70% 5000 γρ.,
- Προζυμένιο Ηπείρου 5000 γρ,
- Μαγιά 200 γρ.,
- Νερό 7500-8000 γρ. (σιγά-σιγά),
- Λάδι 200 γρ. (στο τέλος)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Xρόνος ανάμιξης: 4 Λεπτά στην αργή ταχύτητα και 8-10 στη γρήγορη,
- Θερμοκρασία ζύμης: 25°C,
- Ξεκούραση ζύμης: 90 λεπτά με ενδιάμεσο γύρισμα
- Βάρος: 450-500 γρ.,
- Μορφοποίηση: Ψωμί σε φόρμα χωρίς πλάσιμο,
- Στόφα: 40 λεπτά,
- Θερμοκρασία ψησίματος: 220°C με πτώση στους 200°C,
- Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά (αναλόγως του βάρους),
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι κίτρινο 5000 γρ,
- Προζυμένιο Ηπείρου 5000 γρ.,
- Μαγιά 200 γρ,
- Νερό 7200 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Xρόνος ανάμιξης: 5 Λεπτά στην αργή ταχύτητα και 6 στη γρήγορη,
- Θερμοκρασία ζύμης: 25°C,
- Ξεκούραση ζύμης: 40 λεπτά ,
- Βάρος: 450-500γρ.,
- Μορφοποίηση: Χωριάτικο Ψωμί,
- Στόφα: 40 λεπτά,
- Θερμοκρασία ψησίματος: 220°C με πτώση στους 200°C,
- Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά (αναλόγως του βάρους)
ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ CIABATTA
ΥΛΙΚΑ
- Ciabatta Italiana 100% 750 γρ.,
- Tomato snackers ή θυμάρι δεντρολίβανο 250 γρ.,
- Νερό 720 γρ.,
- Λάδι 40 γρ.,
- Αλάτι 5 γρ.,
- Μαγιά 20 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Xρόνος ανάμιξης 4 λεπτά αργό, 7-8 λεπτά γρήγορο,
- Θερμοκρασία ζύμης 26°C,
- Ξεκούραση ζύμης 60-90 λεπτά σε λαδωμένη λεκάνη,
- Θερμοκρασία στόφας 35°C,
- Υγρασία 75%,
- Βάρος όσο επιθυμούμε,
- Θερμοκρασία ψησίματος 230°C,
ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ
ΥΛΙΚΑ
- Αλεύρι Ολικής Άλεσης σκληρού Σίτου από Πετρόμυλο 5.000 γρ.,
- Αλεύρι Κίτρινη Φαρίνα 2.000 γρ.,
- Αλεύρι Τύπου 70% Μαλακό 3.000 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι Phil Germe (προαιρετικά) 150 - 200 γρ.,
- Ελαιόλαδο 200 γρ.,
- Αλάτι 180 γρ.,
- Νερό 6.400 - 6.700 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 9 λεπτά αργά, 4 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 27℃,
- Ξεκούραση ζύμης 30 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32οC,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Βάρος 450-2.000 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 220℃ (αναλόγως φούρνου)
ΨΩΜΑΚΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- Τomato Snackers 150 γρ.,
- Μais 100% 850 γρ.,
- Προζύμι Phil Germe 10 γρ.,
- Ζάχαρη 50 γρ.,
- Eλαιόλαδο ή Μαργαρίνη 50 γρ.,
- Αλάτι 3 γρ.,
- Μαγιά 25 γρ.,
- Νερό 600 - 620 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χρόνος ανάμειξης 3 λεπτά 1η ταχύτητα, 8 λεπτά 2η ταχύτητα,
- Ξεκούραση ζύμης 30 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 35℃,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Θερμοκρασία ψησίματος 210℃ με ατμό,