Γαλλική Σφολιάτα

Εικόνα συνταγής για Γαλλική Σφολιάτα

Υλικά

  • Αλεύρι De Luxe Σφολιάτας 10.000 γρ.,
  • Αλάτι 200 γρ.,
  • Βούτυρο 400 γρ.,
  • Σκληρή μαργαρίνη έως 40% τελικής ζύμης,
  • Zάχαρη 200 γρ.,
  • Νερό κρύο 4800 - 5000 γρ.

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός της σκληρής μαργαρίνης για περίπου 10 λεπτά αργά.,
  • Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά, αφού την έχουμε τεμαχίσει και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης στη σφολιατομηχανή.,
  • Προσθέτουμε τη σκληρή μαργαρίνη σε ποσοστό έως 40% επί της ζύμης.,
  • Διπλώνουμε τη μαργαρίνη με το ζυμάρι και ξεκινάμε τις βόλτες, 5-6 βόλτες με ενδιάμεση ξεκούραση 20 λεπτά. Κάνουμε σύνολο 3 μονά διπλώματα με ενδιάμεση ξεκούραση 20 λεπτά.
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart