Κουλουρι Θεσσαλονικης

Εικόνα συνταγής για Κουλουρι Θεσσαλονικης

Υλικά

  • Αλεύρι Θράκης Δυνατό 10.000 γρ.,
  • Βελτιωτικό Craft Malz 150 γρ.,
  • Ζάχαρη 800 γρ.,
  • Μαργαρίνη 300 γρ.,
  • Μαγιά 300 γρ.,
  • Αλάτι 200 γρ.,
  • Νερό 5.800 γρ. περίπου

Εκτέλεση

  • Χρόνος ανάμειξης 4 λεπτά αργά - 6 λεπτά γρήγορα,
  • Θερμοκρασία ζύμης 25οC,
  • Πρώτη ξεκούραση 15 λεπτά,
  • Βάρος / τεμάχιο 90 γρ.,
  • Δεύτερη ξεκούραση 10 λεπτά,
  • Μορφοποίηση Κουλούρι με σουσάμι,
  • Θερμοκρασία στόφας 35οC,
  • Υγρασία στόφας 75%,
  • Χρόνος στόφας 25 - 30 λεπτά,
  • Θερμοκρασία ψησίματος 230οC με καλό ατμό,
  • Χρόνος ψησίματος 13-14 λεπτά
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart