Κρουασάν

Εικόνα συνταγής για Κρουασάν

Υλικά

  • Αλεύρι De luxe φύλλου 10.000 γρ.,
  • Μαγιά 700 γρ.,
  • Βούτυρο ΕΟΚ 900 γρ.,
  • Σκόνη γάλα 200 γρ.,
  • Ζάχαρη 1.000 γρ.,
  • Αλάτι 180 γρ.,
  • Νερό 5.000 γρ.

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί έως ότου σχηματιστεί ένα ανεπτυγμένο ζυμάρι.,
  • Αφήνουμε τη ζύμη για 12 ώρες στο ψυγείο 2οC για να ωριμάσει.,
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπάλες επιθυμητού βάρους και προσθέτουμε 25-30% μαργαρίνη κρουασάν επί το βάρος της ζύμης.,
  • Κάνουμε 3 διπλώματα με ενδιάμεση ξεκούραση 30 λεπτά περίπου.,
  • Ανοίγουμε φύλλο και δημιουργούμε ποικίλα σχήματα με ανάλογη γέμιση αλμυρή ή γλυκιά.
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart