Πολύσπορο Ψωμί (βασική συνταγή)

Εικόνα συνταγής για Πολύσπορο Ψωμί (βασική συνταγή)

Υλικά

  • Πολύσπορο Knacki Korn 2.500 γρ.,
  • Αλεύρι σίτου 70% δυνατό 7.500 γρ.,
  • Μαγιά 300 γρ.,
  • Νερό 6.000-6.500 γρ.

Εκτέλεση

  • Xρόνος ανάμιξης 3 λεπτά αργό 6 λεπτά γρήγορο,
  • Θερμοκρασία ζύμης 28°C,
  • Ξεκούραση ζύμης 15 λεπτά,
  • Στόφα 20 λεπτά,
  • Υγρασία στόφας 75%,
  • Βάρος 450 - 900γρ.,
  • Θερμοκρασία ψησίματος 230°C –› 210°C (η θερμοκρασία μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο του φούρνου)
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart