Πολύσπορο Ψωμί (βασική συνταγή)

Υλικά
- Πολύσπορο Knacki Korn 2.500 γρ.,
- Αλεύρι σίτου 70% δυνατό 7.500 γρ.,
- Μαγιά 300 γρ.,
- Νερό 6.000-6.500 γρ.
Εκτέλεση
- Xρόνος ανάμιξης 3 λεπτά αργό 6 λεπτά γρήγορο,
- Θερμοκρασία ζύμης 28°C,
- Ξεκούραση ζύμης 15 λεπτά,
- Στόφα 20 λεπτά,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Βάρος 450 - 900γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 230°C –› 210°C (η θερμοκρασία μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο του φούρνου)
