ΠΡΟΖΥΜΕΝΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ (Βασική συνταγή)

Εικόνα συνταγής για ΠΡΟΖΥΜΕΝΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ (Βασική συνταγή)

Υλικά

  • Αλεύρι τύπου 70% 5000 γρ.,
  • Προζυμένιο Ηπείρου 5000 γρ,
  • Μαγιά 200 γρ.,
  • Νερό 7500-8000 γρ. (σιγά-σιγά),
  • Λάδι 200 γρ. (στο τέλος)

Εκτέλεση

  • Xρόνος ανάμιξης: 4 Λεπτά στην αργή ταχύτητα και 8-10 στη γρήγορη,
  • Θερμοκρασία ζύμης: 25°C,
  • Ξεκούραση ζύμης: 90 λεπτά με ενδιάμεσο γύρισμα,
  • Βάρος: 450-500 γρ.,
  • Μορφοποίηση: Ψωμί σε φόρμα χωρίς πλάσιμο,
  • Στόφα: 40 λεπτά,
  • Θερμοκρασία ψησίματος: 220°C με πτώση στους 200°C,
  • Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά (αναλόγως του βάρους)
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart