ΠΡΟΖΥΜΕΝΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ (Βασική συνταγή)

Υλικά
- Αλεύρι τύπου 70% 5000 γρ.,
- Προζυμένιο Ηπείρου 5000 γρ,
- Μαγιά 200 γρ.,
- Νερό 7500-8000 γρ. (σιγά-σιγά),
- Λάδι 200 γρ. (στο τέλος)
Εκτέλεση
- Xρόνος ανάμιξης: 4 Λεπτά στην αργή ταχύτητα και 8-10 στη γρήγορη,
- Θερμοκρασία ζύμης: 25°C,
- Ξεκούραση ζύμης: 90 λεπτά με ενδιάμεσο γύρισμα,
- Βάρος: 450-500 γρ.,
- Μορφοποίηση: Ψωμί σε φόρμα χωρίς πλάσιμο,
- Στόφα: 40 λεπτά,
- Θερμοκρασία ψησίματος: 220°C με πτώση στους 200°C,
- Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά (αναλόγως του βάρους)
