Ραβανί

Εικόνα συνταγής για Ραβανί

Υλικά

  • Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής μαλακό 7.500 γρ.,
  • Σιμιγδάλι ψιλό 2.500 γρ.,
  • Ζάχαρη 10.000 γρ.,
  • Αυγά: Ασπράδια 9.000 γρ., κρόκοι 6.000 γρ.,
  • Αλάτι 50 γρ.,
  • Ξύσμα λεμόνι 40 - 50 γρ.

Σιρόπι

  • Ζάχαρη 1.500 γρ.,
  • Νερό 1.000 γρ.,
  • Χυμός λεμόνι 30 γρ.

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με το αλάτι και τη μισή ζάχαρη. Οι κρόκοι δουλεύονται με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει πολύ καλή ομογενοποίηση και διόγκωση τους. Τελευταία μπαίνουν αλεύρι, σιμιγδάλι μαζί με τα μυρωδικά.,
  • Βάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί.,
  • Ψήνουμε στους 180οC για 35-45 λεπτά.,
  • Για το σιρόπι βράζoυμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις πάρει βράση το ξαφρίζουμε, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.,
  • Μετά το ψήσιμο ρίχνουμε το σιρόπι ενώ είναι και τα δύο ζεστά.
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart