Σάμαλι

Εικόνα συνταγής για Σάμαλι

Υλικά

  • Σιμιγδάλι χονδρό 1.000 γρ.,
  • Σόδα 25 γρ.,
  • Γιαούρτι χωρίς καϊμάκι 500 γρ.,
  • Ζάχαρη 250 γρ.,
  • Νερό χλιαρό 500 γρ.,
  • Βανίλια 3-4 γρ.,
  • Μαστίχα 2-3 γρ.

Σιρόπι

  • Ζάχαρη 1.500 γρ.,
  • Νερό 1.000 γρ.,
  • Χυμός λεμόνι 30 γρ.,
  • Βανίλια 2-3 γρ.

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το σιμιγδάλι το οποίο προσθέτουμε στο τέλος.,
  • Βάζουμε το μίγμα σε ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.,
  • Μόλις πάρει χρώμα το βγάζουμε και τεμαχίζουμε.,
  • Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις πάρει βράση το ξαφρίζουμε, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.,
  • Μετά το ψήσιμο ρίχνουμε το σιρόπι ενώ είναι και τα δύο ζεστά.
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart