Συνταγή για πίτα

Εικόνα συνταγής για Συνταγή για πίτα

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλων Θράκης (8 φλιτζάνια τσαγιού),
  • 15γρ. αλάτι (3 κουταλάκια του γλυκού),
  • 50γρ. λάδι (5 κουταλιές της σούπας),
  • 500γρ. νερό (2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού),
  • προαιρετικά 10γρ. ξύδι

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και εύπλαστη,
  • Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 20 λεπτά,
  • Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια 10-12 τεμαχίων ανάλογα με το μέγεθος του φύλλου που θέλουμε να ανοίξουμε.,
  • Ξεκουράζουμε για άλλα 20 λεπτά,
  • Ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια,
  • Στρώνουμε τα φύλλα αλείφοντας με λάδι ενδιάμεσα.
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart