Σφολιάτα Χαμηλής Διόγκωσης

Εικόνα συνταγής για Σφολιάτα Χαμηλής Διόγκωσης

Υλικά

  • Αλεύρι De Luxe Σφολιάτας 10.000 γρ.,
  • Αλάτι 220 γρ.,
  • Βούτυρο 200 γρ.,
  • Σκληρή μαργαρίνη 6.800 γρ.,
  • Νερό κρύο 4.700 γρ.

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τη μαργαρίνη σε κύβους.,
  • Ρίχνουμε στο ζυμωτήριο αλεύρι, αλάτι και 80% του νερού. Αρχίζουμε το ζύμωμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό.,
  • Όταν το νερό δείχνει να απορροφάται από το αλεύρι, προσθέτουμε τη μαργαρίνη συνεχίζοντας την ανάμιξη μέχρι να αφομοιωθεί.,
  • Ξεκουράζουμε τη ζύμη χωρίζοντάς τη στα επιθυμητά μπαλάκια για τουλάχιστον 30 λεπτά.,
  • Κάνουμε σύνολο 3 μονά διπλώματα με ενδιάμεση ξεκούραση 20 λεπτά. Ανοίγουμε το τελικό φύλλο στο πάχος που θέλουμε.
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart