Σφολιατίνια

Εικόνα συνταγής για Σφολιατίνια

Υλικά

  • Αλεύρι De Luxe Σφολιάτας 10.000 γρ.,
  • Αλάτι 200 γρ.,
  • Ζάχαρη 1.000 γρ.,
  • Βούτυρο 200 γρ.,
  • Σκληρή Μαργαρίνη 6.300 γρ.,
  • Νερό κρύο 4.200 - 4.300 γρ.

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αφομοιωθούν,
  • Βγάζουμε τη ζύμη και την τεμμαχίζουμε σε μπαλες του επιθυμητού βάρους,
  • Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
  • Σε κάθε μπάλα ζύμης κάνουμε πάνω στη σφολιατομηχανή ένα διπλό δίπλωμα. Ανοίγουμε σε τελικό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών. Ρίχνουμε στην επιφάνεια σουσάμι και κόβουμε τη ζύμη σε στενόμακρες λωρίδες
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart