Τσουρέκι Πολίτικο (βασική συνταγή)

Εικόνα συνταγής για Τσουρέκι Πολίτικο (βασική συνταγή)

Υλικά

  • Πολίτικο Τσουρέκι 1000 γρ.,
  • Μαγιά 70 γρ.,
  • Νερό χλιαρό 30 οC 320 γρ.,
  • Βούτυρο Γάλακτος προαιρετικά 80 γρ.

Εκτέλεση

  • Προσθέστε τα υλικά μαζί και αναμίξτε είτε σε απλό ζυμωτήριο (με διχάλα) για 30 λεπτά είτε σε ταχυζυμωτήριο στην αργή ταχύτητα για 1 λεπτό και στη γρήγορη ταχύτητα για 10-12 λεπτά.,
  • Ξεκουράστε τη ζύμη για 5 λεπτά, κόψτε τη σε τεμάχια επιθυμητού βάρους, στρογγυλέψτε τα και ξεκουράστε τα για 5-10 λεπτά.,
  • Πλάστε τα τεμάχια στο τελικό τους σχήμα και στοφάρετε στους 35οC με 75% σχετική υγρασία για 45 λεπτά περίπου.,
  • Αλείψτε την επιφάνεια τους με αυγό.,
  • Φουρνίστε χωρίς ατμό στους 160-170οC για 40 λεπτά με το τάμπερ ανοιχτό.
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart