Τσουρέκι

Εικόνα συνταγής για Τσουρέκι

Υλικά

  • Αλεύρι De Luxe Super Extra 10.000 γρ.,
  • Ζάχαρη 2900 γρ.,
  • Βούτηρο ή Μαργαρίνη 1.600 γρ.,
  • Γάλα νωπό 2.500 γρ.,
  • Αυγά ολόκληρα 2.000 γρ.,
  • Αλάτι 120 γρ.,
  • Μαγιά 1.200 γρ.,
  • Μαχλέπι 120 γρ.,
  • Μαστίχα 10 - 11 γρ.,
  • Ξύσμα πορτοκαλιού 70 - 80 γρ.

Εκτέλεση

  • Χρόνος ανάμειξης 6 - 7 λεπτά αργά, 5 - 6 λεπτά γρήγορα,
  • Θερμοκρασία ζύμης 35℃,
  • Ξεκούραση ζύμης 60 λεπτά,
  • Στόφα 35°C,
  • Υγρασία στόφας 75%,
  • Βάρος 500 - 750 γρ.,
  • Θερμοκρασία ψησίματος 160 - 170°C αφού έχουμε πρώτα αλείψει αυγό με πινέλο.
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart