Τσουρέκι

Υλικά
- Αλεύρι De Luxe Super Extra 10.000 γρ.,
- Ζάχαρη 2900 γρ.,
- Βούτηρο ή Μαργαρίνη 1.600 γρ.,
- Γάλα νωπό 2.500 γρ.,
- Αυγά ολόκληρα 2.000 γρ.,
- Αλάτι 120 γρ.,
- Μαγιά 1.200 γρ.,
- Μαχλέπι 120 γρ.,
- Μαστίχα 10 - 11 γρ.,
- Ξύσμα πορτοκαλιού 70 - 80 γρ.
Εκτέλεση
- Χρόνος ανάμειξης 6 - 7 λεπτά αργά, 5 - 6 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 35℃,
- Ξεκούραση ζύμης 60 λεπτά,
- Στόφα 35°C,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Βάρος 500 - 750 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 160 - 170°C αφού έχουμε πρώτα αλείψει αυγό με πινέλο.
