Φύλλο Αέρος

Εικόνα συνταγής για Φύλλο Αέρος

Υλικά

  • Αλεύρι De Luxe Μπουγάτσας 10.000 γρ.,
  • Mαγειρικό λίπος 600 γρ.,
  • Αλάτι 210 γρ.,
  • Ξύδι 50 γρ.,
  • Νερό 5.300 - 5.500 γρ.

Εκτέλεση

  • Χρόνος ανάμειξης 4 λεπτά αργά 5 λεπτά γρήγορα.,
  • Θερμοκρασία ζύμης 15-18οC,
  • Ξεκούραση ζύμης για λίγη ώρα,
  • Κόβουμε σε τεμάχια των 200 γρ.,
  • Πλάθουμε το κάθε μπαλάκι καλά ώστε να μην έχει αέρα εσωτερικά. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά σε καλά βουτυρωμένο πάγκο.,
  • Πιέζουμε με βουτυρωμένα χέρια και τα αφήνουμε να ηρεμίσουν για 15 λεπτά.,
  • Πρεσάρουμε για να μεγαλώσει το σχήμα τους και τα ανοίγουμε/πετάμε στον αέρα.,
  • Προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε,
  • Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη για την επόμενη μέρα στο ψυγείο σκεπασμένη με σελοφάν
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart