Χωριάτικο Ψωμί

Εικόνα συνταγής για Χωριάτικο Ψωμί

Υλικά

  • Αλεύρι Σίτου Τύπου 70% Απαλό 7000 γρ.,
  • Αλεύρι σίτου τύπου Μ κίτρινο χονδρό 3000 γρ.,
  • Ξινά ζυμάρια (βασική συνταγή) 500-600 γρ. ,
  • Αποξηραμένο προζύμι Phil Germe (βασική συνταγή) 50-100 γρ. ,
  • Ζάχαρη (βασική συνταγή) 50 γρ.,
  • Μαγιά 250 γρ.,
  • Αλάτι 200 γρ.,
  • Νερό 6200-6500 γρ.

Εκτέλεση

  • Χρόνος ανάμειξης 5 λεπτά αργά - 5 λεπτά γρήγορα,
  • Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
  • Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
  • Θερμοκρασία στόφας 32℃,
  • Υγρασία στόφας 75%,
  • Βάρος 450 - 900 γρ.,
  • Θερμοκρασία ψησίματος 220℃ (αναλόγως φούρνου)
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart