Χωριάτικο Ψωμί

Εικόνα συνταγής για Χωριάτικο Ψωμί

Υλικά

  • Κίτρινο αλεύρι τύπου Μ 6.000 γρ.,
  • Αλεύρι σίτου 70% 4.000 γρ.,
  • Βελτιωτικό Super Bake 100 γρ.,
  • Αλάτι 200 γρ.,
  • Μαγιά 200 γρ.,
  • Νερό περίπου 6.500 γρ.

Εκτέλεση

  • Χρόνος ανάμιξης: 4 λεπτά (αργό) 6 λεπτά (γρήγορο),
  • Θερμοκρασία ζύμης: 25 – 26°C,
  • Ξεκούραση ζύμης: 20 – 30 λεπτά,
  • Θερμοκρασία στόφας: 32°C,
  • Υγρασία: 75%,
  • Θερμοκρασία ψησίματος: 230°C p 210°C
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart