ψωμάκια/σνακ θυμάρι – δεντρολίβανο

Εικόνα συνταγής για ψωμάκια/σνακ θυμάρι – δεντρολίβανο

Υλικά

  • Mίγμα Θυμάρι - Δενδρολίβανο 250 γρ.,
  • Αλεύρι 70% δυνατό 250 γρ.,
  • Αλεύρι κίτρινο ψιλό 500 γρ.,
  • Προζύμι Phil Germe 10 γρ.,
  • Ζάχαρη 50 γρ.,
  • Eλαιόλαδο ή Μαργαρίνη 50 γρ.,
  • Αλάτι 20 γρ.,
  • Μαγιά 25 γρ.,
  • Νερό 620 - 650 γρ.

Εκτέλεση

  • Χρόνος ανάμειξης 3 λεπτά 1η ταχύτητα 8 λεπτά 2η ταχύτητα,
  • Ξεκούραση ζύμης 30 λεπτά,
  • Θερμοκρασία στόφας 35oC,
  • Υγρασία στόφας 75%,
  • Θερμοκρασία ψησίματος 210oC με ατμό,
  • Παραλλαγές στα ψωμάκια/σνακ θυμάρι δεντρολίβανο,
  • Ελαιόψωμο: προσθήκη 300 γρ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες.,
  • Σκορδόψωμο: προσθήκη 10 γρ. αποξηραμένα κομματάκια σκόρδου. Λίγο πριν το στοφάρισμα προσθέτουμε από πάνω κρέμα τυριού (κρέμα γάλακτος 100 γρ., τυρί φιλαδέλφεια 200 γρ., 1 κρόκος αυγού, λίγο πιπέρι).
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart