Ψωμί με αλεύρι ολικής άλεσης premium

Εικόνα συνταγής για Ψωμί με αλεύρι ολικής άλεσης premium

Υλικά

  • Αλεύρι ολικής άλεσης Premium 5.000 γρ.,
  • Αλεύρι Τ70% δυνατό 5.000 γρ.,
  • Αποξηραμένο προζύμι Seigle 1147 120 γρ.,
  • Αποξηραμένη βύνη Roggamalt 100 γρ.,
  • Αλάτι 200 γρ.,
  • Μαγιά 250 γρ.,
  • Νερό 6.500 - 6.700 γρ.

Εκτέλεση

  • Χρόνος ανάμειξης 6 λεπτά αργά 5 λεπτά γρήγορα,
  • Θερμοκρασία ζύμης 28ΟC,
  • Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
  • Θερμοκρασία στόφας 32ΟC,
  • Υγρασία στόφας 75%,
  • Βάρος 450 - 900 γρ.,
  • Θερμοκρασία ψησίματος 230oC –› 210oC (η θερμοκρασία μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο του φούρνου)
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart