Ψωμί με Αλεύρι Σίκαλης Τ1150 (ενδεικτική συνταγή)

Εικόνα συνταγής για Ψωμί με Αλεύρι Σίκαλης Τ1150 (ενδεικτική συνταγή)

Υλικά

  • Αλεύρι γερμανικής σίκαλης 1150 5.000 γρ.,
  • Αλεύρι σίτου 70% δυνατό 5.000 γρ.,
  • Αποξηραμένο προζύμι σίκαλης Seigle 1147 150 γρ.,
  • Αποξηραμένη Βύνη σίκαλης Rogamalt 120 γρ.,
  • Αλάτι 200 γρ.,
  • Μαγιά 200 γρ.,
  • Νερό 6.200-6.400 γρ.

Εκτέλεση

  • Xρόνος ανάμιξης 5 λεπτά αργό 5 λεπτά γρήγορο,
  • Θερμοκρασία ζύμης 28οC,
  • Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
  • Στόφα 32οC,
  • Yγρασία 75%,
  • Βάρος 450-900 γρ.,
  • Θερμοκρασία ψησίματος 230°C –› 210°C
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart