Ψωμί με Αλεύρι Σίκαλης 997 (ενδεικτική συνταγή)

Εικόνα συνταγής για Ψωμί με Αλεύρι Σίκαλης 997 (ενδεικτική συνταγή)

Υλικά

  • Αλεύρι γερμανικής σίκαλης 997 2.500 γρ.,
  • Αλεύρι σίτου 70% δυνατό 7.500 γρ.,
  • Αποξηραμένο προζύμι σίκαλης seigle 1147 100 γρ.,
  • Βύνη κριθαριού maltorge 100 γρ.,
  • Αλάτι 200 γρ.,
  • Μαγιά 250 γρ.,
  • Νερό 6.000-6.200 γρ.

Εκτέλεση

  • Xρόνος ανάμιξης 3 λεπτά αργό 7 λεπτά γρήγορο,
  • Θερμοκρασία ζύμης 28℃,
  • Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
  • Στόφα 32°C,
  • Υγρασία 75%,
  • Βάρος 450-900 γρ.,
  • Θερμοκρασία ψησίματος 230°C –› 210°C
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart