Ψωμί με Προζύμι Σίκαλης (ενδεικτική συνταγή)

Εικόνα συνταγής για Ψωμί με Προζύμι Σίκαλης (ενδεικτική συνταγή)

Υλικά

  • Aλεύρι 70% δυνατό 5.000 γρ.,
  • Σίκαλη 1150 3.000 γρ.,
  • Αλεύρι ολικής Premium 90% 2.000 γρ.,
  • Αποξηραμένο προζύμι σίκαλης Seigle 1147 200 γρ.,
  • Αποξηραμένη βύνη σίκαλης Rogamalt (προαιρετικά) 80 γρ.,
  • Ελαιόλαδο 200 γρ.,
  • Αλάτι 200 γρ.,
  • Μαγιά 180 γρ.,
  • Νερό 6.300 - 6.500 γρ.

Εκτέλεση

  • Χρόνος ανάμειξης 5 λεπτά αργά 4 λεπτά γρήγορα,
  • Θερμοκρασία ζύμης 29οC,
  • Ξεκούραση ζύμης 45 λεπτά,
  • Θερμοκρασία στόφας 35οC,
  • Υγρασία στόφας 75%,
  • Θερμοκρασία ψησίματος 230 –› 210οC
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart