Ψωμί Oλικής άλεσης 100%

Εικόνα συνταγής για Ψωμί Oλικής άλεσης 100%

Υλικά

  • Αλεύρι Αλεύρι Ολικής Άλεσης 100% 7.000 γρ.,
  • Αλεύρι Τύπου 55% Απλό 3.000 γρ.,
  • Αποξηραμένο προζύμι Phil Germe (προαιρετικά) 100 γρ.,
  • Αποξηραμένο προζύμι Phil Seigle 1147* 50 γρ.,
  • Αλάτι 200 γρ.,
  • Μαγιά 300 γρ.,
  • Νερό 6.400 - 6.700 γρ.

Εκτέλεση

  • Χρόνος ανάμειξης 8 λεπτά αργά 3 λεπτά γρήγορα,
  • Θερμοκρασία ζύμης 28οC,
  • Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
  • Θερμοκρασία στόφας 32οC,
  • Υγρασία στόφας 75%,
  • Βάρος 450 - 900 γρ.,
  • Θερμοκρασία ψησίματος 230οC –› 210οC (η θερμοκρασία μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο του φούρνου)
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart