Ψωμι Θρακιώτικο Μοναστηριακό (βασική συνταγή)

Εικόνα συνταγής για Ψωμι Θρακιώτικο Μοναστηριακό (βασική συνταγή)

Υλικά

  • Αλεύρι Θρακιώτικο Μοναστηριακό 10.000 γρ.,
  • Μαγιά 150 γρ.,
  • Λάδι 150 γρ.,
  • Νερό 6.600-7.000 γρ.

Εκτέλεση

  • Χρόνος ανάμειξης 7 λεπτά αργά 3 λεπτά γρήγορα,
  • Θερμοκρασία ζύμης 27οC,
  • Ξεκούραση ζύμης 60-90 λεπτά,
  • Θερμοκρασία στόφας 32οC,
  • Υγρασία στόφας 75%,
  • Θερμοκρασία ψησίματος 220οC μικρή ατμοδότηση (η θερμοκρασία μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο του φούρνου)
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart