Κουροσφολιάτα
Υλικά
- Αλεύρι De Luxe Σφολιάτας 10.000 γρ.,
- Αλάτι 210 γρ.,
- Σκληρή μαργαρίνη 6.500 γρ.,
- Νερό κρύο 4.800 γρ.
Εκτέλεση
- Κόβουμε τη μαργαρίνη σε κύβους.,
- Ρίχνουμε στο ζυμωτήριο το αλεύρι, το αλάτι και το 80% του νερού. Αρχίζουμε το ζύμωμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό.,
- Όταν το νερό δείχνει να απορροφάται από το αλεύρι, προσθέτουμε τη μαργαρίνη συνεχίζοντας την ανάμιξη μέχρι να αφομοιωθεί.,
- Ξεκουράζουμε τη ζύμη χωρίζοντάς την στα επιθυμητά μπαλάκια για τουλάχιστον 30 λεπτά.,
- Κάνουμε σύνολο 3 μονά διπλώματα με ενδιάμεση ξεκούραση 20 λεπτά. Ανοίγουμε το τελικό φύλλο στο πάχος που θέλουμε.