Μπριός Πολυτελείας
Υλικά
- Αλεύρι De luxe φύλλου 10.000 γρ.,
- Μαγιά 600 γρ.,
- Βούτυρο ΕΟΚ 1.500 γρ.,
- Ζάχαρη 600 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Αυγό 1.500 γρ.,
- Νερό 1.500 γρ.
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί έως ότου σχηματιστεί ένα βαρύ, λιπαρό ζυμάρι.,
- Προσθέτουμε μέσα στη ζύμη κομμάτια από τριμένα τυριά ή αλλαντικά (προαιρετικά).,
- Κόβουμε σε κομμάτια των 80γρ. και μορφοποιούμε.,
- Τοποθετούμε σε λαμαρίνες και στοφάρουμε για 1 ώρα.,
- Αλείφουμε με διάλυμα αυγών και ψήνουμε για 25-30 λεπτα.