Σάμαλι
Υλικά
- Σιμιγδάλι χονδρό 1.000 γρ.,
- Σόδα 25 γρ.,
- Γιαούρτι χωρίς καϊμάκι 500 γρ.,
- Ζάχαρη 250 γρ.,
- Νερό χλιαρό 500 γρ.,
- Βανίλια 3-4 γρ.,
- Μαστίχα 2-3 γρ.
Σιρόπι
- Ζάχαρη 1.500 γρ.,
- Νερό 1.000 γρ.,
- Χυμός λεμόνι 30 γρ.,
- Βανίλια 2-3 γρ.
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το σιμιγδάλι το οποίο προσθέτουμε στο τέλος.,
- Βάζουμε το μίγμα σε ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.,
- Μόλις πάρει χρώμα το βγάζουμε και τεμαχίζουμε.,
- Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις πάρει βράση το ξαφρίζουμε, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.,
- Μετά το ψήσιμο ρίχνουμε το σιρόπι ενώ είναι και τα δύο ζεστά.